FCSB FCSB - Viking UEFA Conference League

FCSB și-a aflat pedeapsa pentru meciul cu Viking din Conference League! Anunțul făcut de MM Stoica

UEFA a luat decizia de a bloca vânzarea biletelor la meciul FCSB - Viking, din playoff-ul Conference League, programat joi, de la ora 21:30, în urma raportului făcut de observatorul meciului cu Dunajska Streda, în care fanii „roș-albaștrilor” au fost acuzați că au afișat însemne neonaziste.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 August 2022, 20:15
Data actualizarii: Marti 16 August 2022, 13:29

UPDATE: FCSB, amendă de peste 45.000 de euro după incidentele de la meciul cu Dunajska Streda.

„FCSB - Viking Fotball, cu peluzele închise!

Comisia de Apel a UEFA a judecat în această seară cazul disciplinar deschis în 12 august, ca urmare a incidentelor raportate la partida FCSB - DAC 1904, din turul trei preliminar.

Aceasta a decis amendarea clubului nostru cu suma de 30.000 Euro și închiderea celor două peluze la partida cu Viking Fotball, de joia viitoare, ca urmare a comportamentului rasist al suporterilor la partida din 11 august 2022.

De asemenea, clubul nostru a fost amendat cu o sumă suplimentară de 15.250 Euro pentru alte incidente din timpul meciului, cum ar fi blocarea scărilor de acces în Peluza Nord, aruncarea de obiecte și aprinderea de torțe.

Vom reveni în curând cu detalii legate de vânzarea biletelor pentru partida cu Viking Fotball!”, se arată în comunicatul postat de club pe rețelele de socializare.

UPDATE: MM Stoica a anunțat că FCSB va fi nevoită să dispute meciul cu Viking cu ambele peluze închise. Asta după ce fanii au afișat la meciul cu Dunajska Streda un banner cu un desen ce a fost catalogat de oficialii UEFA drept neonazist.

Arena Națională are un număr de  55.635 de locuri, ceea ce înseamă că dacă cele două peluze, care însumează aproximativ 20.000 de locuri, vor fi închise, tot vor mai putea asista la meciul dintre FCSB și Viking 35.000 de suporteri.

Decizia luată de UEFA ar putea cântări serios în economia partidei de joi, dacă aruncăm o privire în urmă la ultimul meci al vicecampioanei din Europa. La partida cu Dunajska Streda din turul trei preliminar al Conference League, FCSB s-a bazat pe aportul a peste 40 de mii de suporteri, care au împins echipa de la spate timp de 90 de minute.

Spre deosebire de meciul cu Dunajska Streda, când suporterii au avut la dispoziție șase zile pentru a-și procura biletele, de această dată, suporterii ar putea să fie nevoiți să-și cumpere tichete cu doar trei zile înainte de partidă.

FCSB va primi miercuri un răspuns de la UEFA

SPORT.RO a aflat că UEFA urmează să ia o decizie finală în acest caz astăzi, luni, cu trei zile înainte de meciul FCSB - Viking, de pe Arena Națională.

„Vă recomandă să nu puneți bilete în vânzare până nu vom da decizia finală în acest caz”, le-ar fi transmis oficialii UEFA celor de la FCSB, potrivit gsp.ro.

Dacă va primi acceptul să vândă bilete, suporterii FCSB vor putea achiziționa tichete online până în ziua meciului, în ziua meciului, în timp ce ceilalți, care nu sunt familiarizați cu online-ul vor putea să-și cumpere bilete de la casele de bilete de la Arena Națională până la ora meciului.

Modifică setările cookies