portugalia - uruguay Campionatul Mondial din Qatar CM din Qatar CM 2022

GALERIE FOTO Un fan a intrat pe teren la meciul Portugalia - Uruguay, fluturând un steag al comunității LGBT! Ce mesaj avea pe tricou

Meciul de fotbal dintre Portugalia și Uruguay de la Campionatul Mondial din Qatar a fost oprit după ce un fan a intrat pe teren, fluturând un steag curcubeu.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 22:41
Data actualizarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 22:52

Confruntarea Portugaliei cu Uruguay la Cupa Mondială a fost oprită după ce un fan a intrat pe teren cu un steag curcubeu în mână.

Incidentul s-a petrecut cu doar câteva minute înainte ca Portugalia să preia conducerea, 1-0, prin Bruno Fernandes. Fanul cu steagul curcubeu purta și un tricou pe care scria „Salvați Ucraina” în față și pe spate „Respect pentru femeile iraniene”.

Forțele de ordine au reacționat prompt și l-au scos rapid de pe teren pe fanul rebel. Arbitrul iranian al meciului a reușit să „captureze” steagul curcubeu, înaintea ca un membru din staff-ul de securitate să-l facă nevăzut.

Germania, protest inedit înaintea unui meci de la Mondialul din Qatar

Fotbaliştii germani şi-au acoperit ostentativ gura pe fotografia echipei înaintea primului lor meci la Cupa Mondială 2022, împotriva Japoniei, un aparent protest faţă de ameninţările cu sancţiuni sportive din partea FIFA pentru a împiedica purtarea banderolei "One Love" în Qatar, transmite Agerpres.

Cele şapte federaţii europene, printre care cea germană, care plănuiseră să poarte o banderolă colorată "One Love" împotriva discriminării, au renunţat luni în faţa ameninţării cu "sancţiuni sportive" din partea FIFA. Această ameninţare a fost criticată pe scară largă în Germania, unde numeroase voci s-au ridicat pentru a le cere jucătorilor naţionalei să o sfideze.

Executivul de la Berlin consideră "foarte regretabilă" interzicerea de către FIFA a banderolelor "OneLove" împotriva discriminărilor la adresa comunităţii LGBTQ+, la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

De la desemnarea, la finele lui 2010, pentru organizarea acestui eveniment planetar, Qatarul a fost ţinta constantă a numeroase critici privind acuzaţii de corupţie, condiţiile de muncă inumane pentru migranţi, respectarea drepturilor femeilor şi comunităţii LGBTQ+, precum şi impactul asupra mediului. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!