SUA - Honduras s-a jucat la -19°C! Doi jucători hondurieni, schimbați la pauză, după ce au intrat în hipotermie

SUA - Honduras frig hipotermie nationala SUA soc hipotermic CM 2022
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Februarie 2022, 13:27
Data actualizarii: Joi 03 Februarie 2022, 13:44

Câțiva fotbaliști ai naționalei din Honduras, care venea de la o temperatură de +30°C, au suferit degerături și hipotermie. 

SUA nu a avut nicio problemă cu Hondurasul, în etapa a unsprezecea a fazei a treia preliminară a zonei CONCACAF. 

Hondurienii, afectați grav de temperatura scăzută

Americanii au învins cu 3-0, prin golurile marcate de McKennie (8), Zimmerman (37) și Pulisic (67), dar oaspeții au declanșat un scandal la finalul meciului. Hondurienii, care veneau de la temperaturi de peste 30°C, au fost șocați de frigul care i-a întâmpinat în Minnesota, unde s-au înregistrat la ora meciului -19°C. Selecționerul Hernan Dario Gomez a fost nevoit să îi înlocuiască la pauză pe portarul Luis Lopez și pe atacantul Romell Quioto, care au intrat în șoc hipotermic, în timp ce alți jucători au avut nevoie de tratament medical la jumătatea partidei și la finalul ei, inclusiv aplicarea de perfuzii.

Jucătorii americani, mai obișnuiți cu frigul, au beneficiat și de cagule și echipament special pe care l-au purtat pe sub cel de joc. Comentatorii meciului au udat un tricou și au arătat că acesta s-a făcut bocnă în decurs de doar câteva secunde, iar spectatorilor le-a înghețat berea în pahare, conform unor postări de pe rețelele de socializare. Afectați grav de frig, hondurienii au întârziat ieșirea de la vestiare, la pauză, până aproape de fluierul arbitrului. 

"La fel ne simțim și noi când mergem să jucăm în țări cu climă tropicală"

Selecționerul american Gregg Berhalter a apărat decizia de a organiza meciul pe arena Allianz Field, din Saint Paul, Minnesota, spunând că "vremea e neobișnuit de rece, chiar și pentru această perioadă a anului. E un factor pe care nu îl putem controla, nu a fost o capcană pentru adversari. Am jucat în două locații unde temperaturile sunt mai reci, la Columbus în Ohio și la Hamilton în Canada, așa că am vrut o locație apropiată și care să fie cam la aceeași temperatură, pentru a nu afectat jucătorii. Îmi pare rău pentru echipa din Honduras, dar la fel ne simțim și noi când trebuie să jucăm la 35°C și cu o umiditate de 90%. Jucătorii au nevoie de medic, după finalul partidei".

În ultima săptămână, SUA au fost lovite de un "ciclon-bombă" de ger polar și ninsori istorice, care au dus la anularea a 3.600 de zboruri aeriene, la închiderea școlilor și la declararea stării de urgență în Missouri și Kentucky și la cea de dezastru în Illinois. 

SUA, aproape calificată la CM 2022 cu această victorie

După unsprezece meciuri jucate, clasamentul în zona CONCACAF este condus de Canada (25p), urmată de SUA (21p) și Mexic (21p), echipe ce sunt aproape sigure de calificarea directă la CM 2022. Pentru locul patru, care duce în play-off-ul inter-confederații, unde va întâlni o echipă din Oceania, cel mai probabil Noua Zeelandă, se luptă Panama (17p) și Costa Rica (16p). SUA mai are de jucat cu Mexic (24 martie / deplasare), Panama (27 martie / Orlando, Florida) și Costa Rica (30 martie / deplasare).  

Sursa foto - @bubbaprog

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!