John Herdman Belgia Canada Croatia Cupa Mondiala CM 2022

Selecționerul Canadei, declarație virală despre următoarea adversară, Croația. Nu s-a putut abține, dar s-a autocenzurat

John Herdman (47 de ani), selecționerul Canadei, a avut un discurs atipic după eșecul suferit contra Belgiei, 0-1, în primul meci de la Cupa Mondială.
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 08:36
Data actualizarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 08:38

Canada a controlat meciul în cea mai mare parte, a ratat inclusiv un penalty și părea că merită să obțină cel puțin un punct contra Belgiei. La final, Herdman a explicat că este mândru de jucătorii săi, chiar dacă nu și-au îndeplinit obiectivul.

Selecționerul Canadei, declarație virală despre următoarea adversară, Croația

"Sunt mândru de prestația jucătorilor, însă trebuia să obținem cele trei puncte în acest prim meci. Am avut oportunități, însă le-am ratat. Misiunea era să fim pe primul loc după acest joc, am avut multe ocazii", a spus John Herdman.

Selecționerul Canadei a fost întrebat și ce le-a spus jucătorilor pe teren, imediat după meciul cu Belgia. Herdman a fost deosebit de sincer, însă s-a autocenzurat.

"Le-am zis că merită să fie aici, iar acum vom merge să 'F' Croația. Simplu!", a mai spus Herdman.

În grupa F, Canada este ultima după prima etapă, sub Belgia (3p), Croația și Maroc (1p).

În runda următoare, echipa antrenată de John Herdman va înfrunta Croația, duminică, de la ora 18:00.

Canada, 21 de șuturi și niciun gol în meciul cu Belgia

În total, Canada a expediat nu mai puțin de 21 de șuturi: 3 pe poartă, 11 nu au prins cadrul porții, iar 7 au fost blocate. De partea cealaltă, Belgia a avut doar 9 șuturi, dintre care 3 pe poartă.

Canada a devenit astfel prima echipă din ultimii 44 de ani, de la un Campionat Mondial, care expediază un număr atât de mare de șuturi și nu reușește să marcheze. Potrivit ESPN, ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost la ediția din 1978.

Canadienii se află la doar a doua prezență din istorie la o ediție de Campionat Mondial. Precedenta a fost în 1986.

Modifică setările cookies