Theo Corbeanu Campionatul Mondial 2022 Canada John Herdman Milan Borjan Stranieri

VIDEO Cum să ajungi la Mondial: selecționerul Canadei a antrenat doar la fete și se bazează pe un puști român și pe un veteran trecut prin Liga 1

Naționala din ”Țara frunzei de arțar” a bătut în preliminarii SUA și Mexic și s-a calificat la turneul final din Qatar după 4-0 cu Jamaica.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Martie 2022, 08:37
Data actualizarii: Luni 28 Martie 2022, 08:51

Lider în preliminariile CM 2022 din zona Americii Centrale și de Nord cu o etapă înainte de terminarea calificărilor, Canada și-a asigurat prezența la turneul final din Qatar după 4-0 cu Jamaica.

Abia la a doua calificare din istorie, după momentul 1986, canadienii au surprins prin victoriile cu favoritele SUA și Mexic.

Selecționer este John Herdman (46 de ani), un englez care înainte a antrenat doar la fete: a fost antrenorul naționalei feminine a Noii Zeelande între 2006 și 2011, după care a condus selecționata feminină a Canadei din 2011 până în 2018!

Corbeanu a debutat anul trecut la naționala Canadei și în Premier League

În actuala campanie de calificare la Mondial, Herdman s-a bazat pe Theo Corbeanu, fostul internațional de juniori al României care a debutat anul trecut la reprezentativa de seniori a Canadei.

Atacantul în vârstă de 19 ani are 3 meciuri și 1 gol în această campanie și este legitimat în prezent la MK Dons, în League One din Anglia, după ce a apucat să bifeze în 2021 și o prezență în Premier League pentru Wolverhampton.

Iar portarul titular al canadienilor este veteranul Milan Borjan (34 de ani), goalkeeper-ul de la Steaua Roșie Belgrad care în urmă cu un deceniu apăra la FC Vaslui, cu care a ieșit vicecampion în 2012.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!