Șocul momentului în Qatar! O fostă campioană europeană amenință că se retrage. Avertismentul transmis de la nivel înalt

Danemarca Campionatul Mondial din Qatar CM din Qatar CM 2022
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 08:36
Data actualizarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 08:57

Continuă controversele legate de Campionatul Mondial din Qatar. Danemarca amenință că se retrage de la FIFA.

Naționalei daneze i s-a interzis să poarte banderola „One Love”, iar asta i-a înfuriat pe oficialii federației nordice, care iau în calcul o decizie radicală.

Danezii și-au retras sprijinul pentru Gianni Infantino, președintele FIFA, pe care nu vor să-l mai susțină pentru un nou mandat în 2023 și iau în calcul chiar o dezafiliere de FIFA.

„Nu e o decizie pe care o luăm acum, suntem clari de multă vreme asupra acestui aspect. Din luna august discutăm cu colegii din nordul Europei. Trebuie să evaluăm ce s-a întâmplat și să facem o strategie comună”, a declarat Jesper Moller, președintele federației daneze.

Danemarca a câștigat Campioanatul European în 1992, iar la Euro 2020, danezii au ajuns până în semifinalele turneului final, unde au fost învinși de Anglia cu 2-1.

Germania contestă și ea decizia FIFA de a interzice banderola „One Love”

În semn de protest față de decizia forului internațional de a interzice la Campionatul Mondial din Qatar banderola „One Love”, Nancy Faeser, ministrul de Interne al Germaniei, a purtat el o astfel de banderolă la meciul dintre Germania și Japonia, scor 1-2.

Țările de Jos, Anglia, Belgia, Țara Galilor, Elveția, Danemarca, Franța și Germania, doareau să folosească banderola „One Love”, însă la presiunea lui Infantino au renunțat la această inițiativă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!