rafael nadal Novak Djokovic Roger Federer Tenis ATP Tenis

Din 2015, Rafa Nadal nu a mai fost același: realitatea care îi va supăra pe fanii tenismenului din Manacor

De la 29 de ani, Rafael Nadal a încetat să aibă rezultate impresionante împotriva lui Roger Federer și Novak Djokovic, cu excepția partidelor jucate pe zgură. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 08:09
Data actualizarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 08:13

La 36 de ani, Rafael Nadal ocupă locul 2 în ierarhia mondială și va încheia un sezon 2022 magnific, în care a câștigat două titluri de mare șlem: Australian Open și Roland Garros

De 14 ori campion pe zgura pariziană, tenismenul din Manacor a încetat să obțină victorii în defavoarea marilor săi rivali, Roger Federer și Novak Djokovic în meciurile jucate pe hard sau iarbă, începând din anul 2015.

Nadal: 0-13 împotriva rivalilor Djokovic și Federer, în meciurile jucate pe iarbă și hard, din 2015 încoace

Din sezonul 2015, Rafael Nadal a înregistrat un palmares pozitiv, scor 7-4, în ce privește confruntările cu Roger Federer și Novak Djokovic derulate pe zgură, dar duelurile consumate pe hard și pe iarbă cu cei doi rivali i-au adus tenismenului iberic doar insuccese.

0-13 este palmaresul lui Rafael Nadal împotriva lui Roger Federer și Novak Djokovic pe iarbă și pe hard, din 2015 încoace, în timp ce, în meciurile jucate pe zgură contra celor doi, Nadal conduce cu 7-4, din 2015 încoace.

Djokovic l-a învins de 7 ori în acest interval, în timp ce Federer de 6, însă de notat că tenismenul sârb a reușit să treacă de Nadal de 4 ori pe zgură, dintr-un total de 10 întâlniri directe jucate pe zgură, în ultimii 7 ani. 

Rafael Nadal, pregătit „să-și dea viața” pentru a-și reatinge nivelul maxim în 2023

„Nu cred că am uitat cum se joacă tenisul, cum să fiu puternic din punct de vedere mental. Trebuie doar să îmi recuperez sentimentele pozitive și toată încrederea de care am nevoie pentru a atinge nivelul la care vreau să fiu.

Nu știu dacă voi reatinge acel nivel din nou. Dar nu am nicio îndoială că îmi voi da viața pentru a reatinge nivelul meu maxim,” a spus Rafael Nadal după eliminarea din Turneul Campionilor de la Torino, conform Punto de break

După ruptura musculară abdominală suferită la Wimbledon, Rafael Nadal s-a retras înainte de a disputa semifinala cu Nick Kyrgios, după care a mai jucat doar opt meciuri, în jumătatea a doua a sezonului. Tenismenul din Manacor îl va juca pe al nouălea și, implicit, ultimul, împotriva norvegianului Casper Ruud, în ultima etapă a grupelor Turneului Campionilor. 

Modifică setările cookies