Lionel Messi Argentina Vicente del Bosque CM 2022

Reacția antrenorului care a încercat să-l convingă pe Messi să schimbe naționala, după ce argentinianul a cucerit Mondialul

Lionel Messi (35 de ani) a devenit campion mondial cu naționala Argentinei, după ce a învins Franța în finala din Qatar, scor 3-3 (4-2 d.l.d.).

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Decembrie 2022, 09:48
Data actualizarii: Duminica 25 Decembrie 2022, 09:47

Istoria putea fi alta pentru Lionel Messi dacă la începutul carierei alegea naționala Spaniei în dauna Argentinei. Vicente del Bosque (72 de ani), selecționerul ibericilor în perioada 2008-2016, a dezvăluit în trecut că a încercat să îl convingă pe sud-american să aleagă Spania, însă nu a avut succes.

Vicente del Bosque a încercat să îl convingă pe Messi să aleagă Spania

"A existat o încercare de a-l convinge să aleagă naționala Spaniei, dar a ales să rămână alături de țara sa natală, a fost statornic", spunea Del Bosque, în 2015.

Spania a avut o perioadă glorioasă în perioada 2008 - 2012, când a cucerit Cupa Mondială și două Campionate Europene. În schimb, Argentina a reînceput să câștige trofee importante în ultimul an și jumătate - Copa America, Finalissima și Cupa Mondială.

Messi a sosit în Spania încă din anul 2000, când avea 13 ani. Barcelona l-a transferat de la Newell's Old Boys, iar argentinianul a rămas pe Camp Nou până în 2021, când a făcut pasul la PSG.

Vicente del Bosque: "Messi e cel mai bun fotbalist pe care l-am văzut vreodată"

După triumful Argentinei, Vicente del Bosque a explicat de ce consideră că Lionel Messi este cel mai bun fotbalist din istorie.

"Cel mai bun fotbalist pe care l-am văzut vreodată este Messi. Dintre Cristiano Ronaldo și Messi îl voi alege pe Messi.

Dintre toți jucătorii pe care i-am văzut în atâția ani de fotbal, constanța și calitățile lui Messi sunt impresionant. A avut sezoane fantastice și mereu a tras echipa după el", a spus Del Bosque, pentru Marca, citat de Daily Mail.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!