Joaquin Betis Sevilla Furia Roja Luis Aragones Vicente del Bosque Fotbal extern

Se retrage fotbalistul spaniol care s-a autoexclus de la națională în cel mai prost moment posibil

El a ratat astfel titlul mondial din 2010 și titlurile europene din 2008 și 2012.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 Noiembrie 2021, 10:43
Data actualizarii: Vineri 19 Noiembrie 2021, 10:46

Joaquin (40 de ani), simbolul grupării Betis Sevilla, a luat decizia de a se retrage din cariera de jucător la sfârșitul actualului sezon.

”La 40 de ani este timpul să mă opresc”, a spus fotbalistul la postul spaniol Antena 3, în cadrul unei emisiuni în care a explicat și ce va face pe viitor: va avea propria lui emisiune la același post de televiziune.

Joaquin în preliminariile Euro 2008: ”Naționala este un dezastru”

Jucător ofensiv, care a evoluat mai ales pe postul de extremă dreapta, Joaquin s-a autoexclus de la naționala Spaniei în cel mai prost moment posibil.

În preliminariile Euro 2008, după ce Spania a pierdut cu 2-3 în fața Irlandei de Nord, el a avut o declarație tranșantă: ”În acest moment, naționala este un dezastru. Este haos la echipă și Luis (n.r. - selecționerul Aragones) nu știe cum să gestioneze aceste momente dificile. Știu că ce spun acum nu mă va ajuta să revin la echipa națională, dar am spus ce simt acum”.

Are 51 de selecții pentru ”Furia Roja”

Spania, cu Aragones la timonă, avea să câștige Euro 2008, unde Joaquin, înainte om de bază la națională, nu a prins lotul. Iar cu Vicente del Bosque selecționer, ”Furia Roja” devenea campioană mondială în 2010 și din nou campioană europeană în 2012. 

Joaquin nu a mai fost convocat niciodată la reprezentativa Spaniei, deși în acea perioadă a făcut sezoane bune la Valencia, Malaga și apoi la Fiorentina.

A rămas cu 51 de selecții și a revenit în 2015 la Betis, clubul la care debutase în 2000.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!