Brazilia Campionatul Mondial Campionatul Mondial Qatar 2022 croatia - brazilia CM 2022

Presa din Brazilia, fără milă după eliminarea de la Campionatul Mondial: „Toată lumea știa că va fi complicat, cu excepția lor!”

Brazilia a ratat șansa de a ajunge în semifinalele Campionatului Mondial din Qatar și a părăsit competiția încă din sferturi, fiind învinsă de Croația la loviturile de departajare, 2-4.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 09 Decembrie 2022, 20:25
Data actualizarii: Vineri 09 Decembrie 2022, 20:42

Brazilia a fost eliminată de către Croația în sferturile Campionatului Mondial. Cu toate că au dominat jocul, sud-americanii au deschis scorul abia în minutul 105+2, când Neymar (30 ani) a străpuns apărarea adversă și l-a driblat pe Dominik Livakovic (27 ani). Însă elevii lui Zlatko Dalic (56 ani) aveau să lovească la primul șut expediat, prin Bruno Petkovic (28 ani), în minutul 117. 

La loviturile de departajare Rodrygo (21 ani) și Marquinhos (28 ani) au ratat și au trimis-o pe Croația în semifinalele competiției. 

  • Neymar și Dani Alves

Tite și elevii săi, criticați pentru abordarea cu Croația

Văzând evoluția partidei, brazilienii susțin că Tite (61 ani), împreună cu elevii săi nu au știut să gestioneze partida. Publicația lance.com este de părere că sud-americanii nu au fost conștienți de cât de periculoși pot fi croații și că au făcut greșeala de a intra în jocul lor. 

„Toată lumea știa că va fi complicat, poate cu excepția echipei Braziliei, care a fost eliminată la penalty-uri de Croația și este exclusă de la Cupa Mondială din Qatar . Golul lui Neymar în prelungiri a fost salvarea care a acoperit o performanță mult sub Selecao, dar egalitatea a venit la finalul prelungirilor, ducând la un deznodământ pe care croații și l-au dorit de la început: penalty-uri. Echipa braziliană a jucat 120 de minute și nu a înțeles tot ce a cerut jocul.

În primele minute de joc, era deja posibil să se perceapă că sarcina Braziliei nu va fi ușoară. Cu superioritate numerică la mijloc, Croația a reușit să domine spațiile din sector și nu a lăsat echipa lui Tite să joace. Cu excepția unor artificii ale lui Vini Jr., care a ajuns să eșueze la centrări, s-a creat foarte puțin. În plus, nu a fost permis nici contraatacul, nici reluarea posesiei.

Și de parcă lipsa volumului ofensiv nu ar fi fost suficientă, echipa braziliană mai avea probleme și în sectorul apărării. Croații au jucat mingea fără presiune, adică și-au gestionat posesia cum au vrut și au reușit să facă superioritate pe partea dreaptă a atacului cu Juranovic, care a coborât fără marcaj și a fost mereu în pericol. Danilo a fost unu-la-unu, iar Vini Jr. nu a urmat deciziile. Era nevoie de jucătorul în plus la mijloc, mereu era un adversar rămas singur.

La întoarcerea de la prelungiri, Tite i-a pus pe Fred și pe Alex Sandro pentru a reînnoi 'gazul' echipei, mai ales la marcaj, întrucât pe tot parcursul meciului Croația a jucat cum a vrut și a schimbat pase fără contestație. A fost necesar să se reducă acest confort pentru a gestiona avantajul pe tabela de marcaj. Și nu asta s-a întâmplat. După ce au pierdut mingea pe terenul de atac și nu au 'ucis' mutarea, croații au lovit un contraatac și au reușit să egaleze ducând meciul la penalty-uri, în care Rodrygo și Marquinhos și-au irosit loviturile, ceea ce a eliminat Brazilia de la Cupa Mondială”, au scris jurnaliștii de la lance.com

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!