Bruxelles Belgia - Maroc Cupa Mondiala fani marocani bruxelles haos in bruxelles CM 2022

FOTO ȘI VIDEO Prăpăd în Bruxelles! Fanii marocani au răsturnat scutere și au avariat mașini. A intervenit și primarul orașului

Victoria Marocului în fața Belgiei, scor 2-0, la Cupa Mondială din Qatar, duminică după-amiază, i-a făcut pe unii fani "să sărbătorească" în Bruxelles.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Noiembrie 2022, 20:15
Data actualizarii: Duminica 27 Noiembrie 2022, 20:36

În Bruxelles trăiește o comunitate masivă de marocani, iar fanii trupei în care joacă starul Zyech au ales să celebreze victoria din fața selecționatei lui Roberto Martinez chiar în centrul capitalei Belgiei. Succesul i-a făcut pe unii să-și dea în petec. Au intervenit și forțele de ordine care au reușit în ceasul al 12-lea să-i potolească pe fanii turbulenți.

Haos în Bruxelles după Belgia - Maroc 0-2

Elocvent pentru ce s-a întâmplat pe străzile din Bruxelles e materialul din publicația La Derniere Heure. 

"Sute de oameni s-au adunat în centrul orașului Bruxelles pentru a sărbători victoria Marocului asupra Belgiei. Dar ceea ce trebuia să fie o sărbătoare a degenerat complet. Mașinile de pompieri ale poliției au intrat deja în acțiune", a scris La Derniere Heure

"Pe videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare, putem vedea mai mulți suporteri, inclusiv purtând steaguri marocane, atacând un vehicul lângă Place Anneessens, de-a lungul Bulevardului Lemonnier", a mai notat La Derniere Heure.

În celălalt meci al grupei, Croația a învins Canada, scor 4-1. 

Scuterele de pe străzi au fost răsturnate, iar mai multe mașini au fost avariate.

Poliția din Bruxelles a cerut, pe Twitter, oricui să evite zona Boulevard du Midi și străzile adiacente. "Condamn în cei mai fermi termeni incidentele din această după-amiază. Poliția a intervenit deja ferm. Prin urmare, sfătuiesc ca fanii să vină în centrul orașului. Poliția face tot ce poate pentru a menține ordinea publică", a reacționat primarul Bruxelles-ului, Philippe Close, tot pe Twitter. „Am ordonat poliției să efectueze arestări administrative ale celor care fac probleme”, a adăugat el.

Maroc a învins duminică, scor 2-0, reprezentativa Belgiei, într-un meci contând pentru Grupa F a Cupei Mondiale din Qatar. Tot în Grupa F, Croația a răpus Canada, scor 4-1.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!