FIFA Anglia Campionatul Mondial de Fotbal Campionatul Mondial Qatar 2022 Harry Kane CM 2022

OneLove până la un punct! FIFA, hotărâtă să sancționeze dur căpitanii naționalelor care vor purta banderole curcubeu

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar este în centrul atenției și din prisma controverselor iscate de subiecte conexe, cum ar fi respectarea drepturilor omului sau acceptarea comunității LGBT. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 12:15
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 12:30

Dorinţa unora dintre căpitanii selecţionatelor europene care participă la turneul din Qatar de a purta banderole curcubeu "OneLove" la meciurile care urmează să le dispute echipele lor nu este pe placul Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA), scrie cotidianul The Telegraph.

Astfel, Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a fost avertizată de către FIFA că riscă "sancţiuni sportive", care includ un cartonaş galben pentru Harry Kane, în cazul în care căpitanul Angliei va purta banderola "OneLove" la meciul cu Iranul programat luni.

FA a crezut iniţial că se va confrunta doar cu o amendă, dar acum există perspectiva reală ca Harry Kane să vadă cartonaşul galben dacă poartă banderola care este concepută pentru a-şi exprima solidaritatea cu persoanele marginalizate, inclusiv cu comunitatea gay incriminată, adaugă publicaţia engleză.

Implicații majore pentru meciurile din grupe

Teoretic, asta înseamnă că Harry Kane, dacă va purta banderola la partidele cu Iran şi Statele Unite, ar putea primi două avertismente şi, prin urmare, ar fi suspendat la ultimul meci din grupă al Angliei, împotriva Ţării Galilor.

FA poartă discuţii cu alte naţiuni europene - inclusiv Ţara Galilor, al cărei căpitan Gareth Bale urmează să poarte banderola respectivă, pentru a lua o decizie cu privire la acest subiect. Dacă jucătorii vor fi pedepsiţi, se ridică posibilitatea reală ca banderola să fie schimbată cu cea oficială a FIFA.

Alte selecţionate ai cărei căpitani şi-au exprimat intenţia să poarte banderola "OneLove" sunt cei ai Germaniei, Belgiei, Olandei, Danemarcei şi Elveţiei, însă Anglia este prima dintre aceste echipe care va intra în competiţie.

"Avem sprijinul responsabililor federaţiei noastre, inclusiv al preşedintelui, şi nu ne este teamă de posibile consecinţe", a declarat portarul Manuel Neuer, căpitanul selecţionatei Germaniei.

Căpitanul Danemarcei, Simon Kjaer, va purta la rândul său banderola multicoloră, a confirmat coechipierul său Christian Eriksen. "Căpitanul nostru va purta banderola OneLove. Nu ştiu care vor fi consecinţele, vom vedea", a declarat mijlocaşul ofensiv danez.

Modifică setările cookies