Japonia Campionatul Mondial de Fotbal Campionatul Mondial Qatar 2022 CM 2022

VIDEO Imagini spectaculoase de la revenirea acasă a naționalei Japoniei. Fotbaliștii niponi au fost primiți ca niște eroi 

Naționala Japoniei s-a întors acasă după participarea la Cupa Mondială 2022 şi au fost primiţi ca nişe eroi de către premierul Fumio Kishida, după ce s-au oprit în optimile de finală.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 08 Decembrie 2022, 20:19
Data actualizarii: Joi 08 Decembrie 2022, 20:34

"Samuraii albaştri" s-au deplasat la biroul premierului nipon, cu care au împărtăşit impresii despre participarea la Mondial, după ce au aterizat cu o zi înainte pe aeroportul din Narita, unde au fost întâmpinaţi de sute de suporteri japonezi.

Kishida le-a mulţumit fotbaliştilor pentru "emoţia" pe care au transmis-o poporului japonez şi i-a descris drept "o echipă grozavă", cerându-le "să continue", în ciuda eşecului suferit luni în faţa Croaţiei, la loviturile de departajare

"Nu am putut să facem asta pentru foarte puţin. Cel mai important lucru este să continuăm să lucrăm astfel pentru a obţine rezultate mai bune în viitor", a spus Maya Yoshida, care a a fost "surprins" de primirea care le-a fost rezervată la întoarcerea în Japonia. Peste 600 de persoane au mers la aeroport pentru a întâmpina naţionala japoneză.

"Vom continua să lucrăm cu mândrie, deşi nu ne-am putut atinge obiectivul de a ajunge în faza următoare şi sperăm că oamenii vor putea continua să se bucure alături de echipă", afirmat la rândul selecţionerul Japoniei, Hajime Moriyasu.

Premierul japonez a primit selecţionata ţării sale alături de ministrul Educaţiei, Culturii şi Sportului, Keiko Nagaoka, de oficiali ai Federaţiei japoneze de fotbal şi ai Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Evoluţia Japoniei la Cupa Mondială 2022 a generat aşteptări enorme în ţara asiatică, după ce jucătorii niponi au reuşit să învingă Germania şi Spania în Grupa E, însă speranţele japonezilor de a face istorie şi a ajunge în sferturile de finală s-au spulberat în urma loviturilor de departajare împotriva Croaţiei (1-3), după ce scorul a fost egal, 1-1, la finalul timpului regulamentar de joc şi al prelungirilor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!