Spania - Japonia Campionatul Mondial Qatar 2022 faza controversata Japonia optimi campionatul mondial CM 2022

FOTO Imagini noi de la faza golului controversat marcat de Japonia. Explicația suplimentară pentru care reușita a fost validată

Japonia a învins Spania, scor 2-1, iar asiaticii s-au calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale, lăsând Germania acasă.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 10:18
Data actualizarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 10:29

Golul decisiv al meciului a fost marcat de Ao Tanaka, în minutul 51, după o fază controversată. Inițial, arbitrul a anulat reușita, considerând că mingea pasată de Kaoru Mitoma către marcator apucase să părăsească integral suprafața de joc.

Totuși, după intervenția VAR, arbitrul a revenit asupra deciziei și a validat golul. Validarea golului marcat de Japonia a stârnit dezbateri aprinse pe rețelele sociale, mai mulți utilizatori postând imagini din diverse cadre în care pare că mingea a depășit cu întreaga circumferință suprafața de joc.

Noi imagini și detalii despre faza controvesată a golului marcat de Japonia 

La câteva ore după terminarea partidei au apărut mai multe imagini de la faza controversată a golului validat pentru Japonia, una dintre acestea fiind în rezoluție 4K.

Potrivit acestei fotografii se poate observa că marginea mingii este pe linia terenului, iar decizia arbitrului a fost corectă.

Dale Johnson, jurnalist ESPN, a explicat care este regula într-o situație de acest gen: "dacă marginea mingii este peste linie, atunci faza este validă".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!