Campionatul Mondial din Qatar CM din Qatar Gael Ondoua CM 2022

Fotbalistul care susține că este 95% rus: „Nu voi încălca tradiția!”

Un fotbalist de care participă la Campionatul Mondial din Qatar se laudă că este rus și că reprezintă Rusia la turneul final.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 08:23
Data actualizarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 08:28

Gael Ondua susține că a devenit primul rus care a jucat la Cupa Mondială din Qatar, după ce a fost trimis pe teren minutul 68 al meciului dintre Camerun și Elveția.

Născut în 1995 în Camerun, fundașul defensiv al lui Hannover 96 și-a petrecut aproape toată tinerețea în Rusia, unde a jucat fotbal la echipele de tineret ale clubului Lokomotiv Moscova.

Ondua a primit și cetățenia rusă și și-a construit cariera evoluând pentru echipe precum CSKA Moscova, Zorja din Luganj și Anžija din Makhachkala.

Ondua și-ar fi dorit să joace pentru naționala Rusiei, dar cum circumstanțele nu au permis acest lucru, a decis să joace pentru țara natală, însă și-a pus steagul Rusiei pe ghetele pe care le folosește în Qatar.

„Văd că oamenii au început să-mi observe ghetele. Pentru orice eventualitate, aș dori să subliniez că steagul Rusiei de pe ele reprezintă respectul meu pentru țara în care am copilărit, în care m-am format ca persoană și am învățat să joc fotba”, a scris Ondua pe canalul său Telegram.

Ulterior, Ondua și-a nuanțat mesajul

„Rudele mele locuiesc în Rusia și sunt mereu alături de mine. Acolo, asta e casa noastră comună. Am jucat în ghete de fotbal cu steagul Rusiei de mulți ani și nu voi încălca această tradiție”, a mai spus acesta.

Următorul meci al Camerunului este cu Serbia, luni, de la ora 12:00, în meciul al doilea din grupele Campionatului Mondial din Qatar.

Cele două combatante ocupă ultimele două locuri în grupă și au nevoie de cele trei puncte pentru a putea spera până în ultima etapă la o calificare în optimi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!