FIFA Belgia cupa mondiala qatar CM 2022

FOTO FIFA i-a somat pe belgieni să-și schimbe echipamentul, cu o zi înainte de debutul la Mondial!

Echipa naţională a Belgiei, căreia i-a fost deja interzis de către FIFA să poarte banderola inclusivă "OneLove" la Cupa Mondială, nu va putea folosi al doilea său set de tricouri pe care este imprimat cuvântul "Love", a anunţat Federaţia belgiană de fotbal (RBFA), citată de AFP.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 10:12
Data actualizarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 10:46

Acest aşa numit tricou de "deplasare", în mare parte alb, dar cu imprimeuri care prezintă culorile curcubeului şi cuvântul "Love" pe guler, nu poate fi purtat, prin urmare de elevii selecţionerului Roberto Martinez.

FIFA i-a somat pe belgieni să-și schimbe echipamentul, cu o zi înainte de debutul la Mondial!

Potrivit RBFA, această menţiune "Love" ar reprezenta o problemă pentru FIFA. Prin urmare, va fi suficient să fie eliminată această inscripţie pentru ca tricoul să fie validat de organismul internaţional.

Acest tricou "este inspirat de faimosul foc de artificii de la Tomorrowland (un festival de muzică - n.red.) şi reprezintă valorile comune de diversitate, egalitate şi incluziune", precizase RBFA cu ocazia prezentării tricoului, în luna septembrie.

Belgienii, care îşi încep campania la CM 2022 miercuri, împotriva Canadei, vor îmbrăca echipamentul principal, tradiţional roşu, la cele trei meciuri din faza grupelor.

Cele şapte selecţionate europene care plănuiseră să poarte o banderolă multicoloră "OneLove" împotriva discriminării la Cupa Mondială din Qatar au renunţat luni în faţa ameninţării cu "sancţiuni sportive" din partea FIFA.

Forul fotbalistic internaţional a avertizat, potrivit federaţiei olandeze, că arbitrii vor acorda un cartonaş galben căpitanilor echipelor respective, dacă aceştia vor purta la braţ banderola "OneLove".

"Jucătorii şi antrenorii Belgiei sunt susţinători puternici ai incluziunii şi vor continua să-şi arate sprijinul în alte moduri", a reacţionat RBFA, adăugând că va arunca "o privire critică asupra relaţiilor sale cu FIFA", în perioada următoare.

Agerpres.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies