Decizia luată de Luka Modric după ce a cucerit bronzul la Mondialul din Qatar cu naționala Croației

Croatia - Maroc Luka Modric qatar 2022 CM 2022
Vali Andronescu
Data publicarii: Sambata 17 Decembrie 2022, 20:30
Data actualizarii: Sambata 17 Decembrie 2022, 20:28

Croații s-au impus cu 2-1 în fața Marocului, în finala mică a Campionatului Mondial din Qatar.

După meci, Luka Modric a evidențiat faptul că naționala Croației a evoluat mult în ultimul timp și că au devenit o forță a fotbalului, mai ales că în 2018 naționala a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de campioana en-titre, Franța.

Modric a precizat faptul că va mai evolua pentru Croația și în Nations League, dar în momentul în care se va termina ediția curentă, abia atunci se va gândi la viitorul său de la națională.

Decizia luată de Luka Modric după ce a cucerit bronzul la Mondialul din Qatar cu naționala Croației

„Am făcut ceva cumplit pentru fotbalul croat. Am vrut aurul, eram aproape. Putem fi mândri de jocul nostru și suntem învingători. Hai să ne bucurăm acum în Croația. Succesele cu echipa națională sunt speciale pentru mine și mă fac fericit.

Am crescut mult ca o echipă. Croația nu e un miracol care se întâmplă la fiecare 20 de ani. Mă uit la noi ca la o forță în fotbal. De câșiva ani, tinerii jucători au arătat calitate, au adus energie în joc. Viitorul fotbalului nostru arată bine. Unii au luat aici prima medalie.

Mie mi-a luat 12 ani. M-am bătut cu oricine oricând. Ar trebui să fie apreciată asta. Voi continua să joc pentru Croația și după Nations League. După asta, vom vedea ce se va întâmpla”, a spus Luka Modric după meci, potrivit index.hr.

Croația - Maroc 2-1

Croația a pășit învingătoare în fața surprizei Campionatului Mondial organizat în Qatar, Maroc, în urma reușitelor lui Gvardiol din minutul șapte, respectiv Orsic, în minutul 42. De cealaltă parte, doar Dari s-a impus pe tabelă, în minutul nouă.

Este al doilea Mondial consecutiv în care Croația, în frunte cu Luka Modric, a obținut o medalie. La cel din 2018 organizat în Rusia, croații au terminat pe locul doi, după ce au pierdut în fața campioanei en-titre, Franța, scor 2-4.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!