Campion mondial și fost căpitan al Germaniei, Philipp Lahm va boicota turneul final din Qatar! Care este motivul

Philipp Lahm Campionatul Mondial din Qatar drepturile omului Nationala Germaniei Qatar CM 2022
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 August 2022, 08:58
Data actualizarii: Marti 09 August 2022, 08:59

Lahm este și președintele Comitetului de Organizare de la Campionatul European din 2024, care se va desfășura în Germania.

Philipp Lahm a anunţat luni, într-un interviu acordat publicaţiei germane Kicker, că va boicota Cupa Mondială de fotbal, din Qatar. Lahm a declarat că la baza deciziei sale stau motive politice.

Preşedinte al Comitetului de Organizare de la Euro 2024, din Germania, Philipp Lahm nu va merge în Qatar cu ocazia Cupei Mondiale: ”Nu fac parte din delegaţia germană şi nu vreau să merg acolo ca suporter. Prefer să văd meciurile la televizor, acasă. Cred că respectarea drepturilor omului ar trebui să joace un rol mult mai mare în atribuirea gazdei unui turneu major” , a declarat Lahm în interviul publicat de Kicker Magazine.

Philipp Lahm, unul dintre cei mai mari fundași din fotbalul mondial

Fostul internaţional german a ţinut să adauge că, ”dacă aş fi avut treburi profesionale în Qatar, care m-ar fi implicat direct, în calitate de preşedinte al Euro 2024, atunci lucrurile ar fi stat cu totul diferit”, scrie news.ro.

Lahm, unul dintre cei mai mari fundași ai fotbalului mondial, a fost căpitanul naționalei Germaniei, cu care a câștigat Campionatul Mondial din 2014, și căpitanul lui Bayern Munchen, cu care în sezonul 2012-2013 a obținut Liga Campionilor, titlul în Bundesliga, Cupa și Supercupa Germaniei, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!