CM 2022 Qatar CM 2022

CM 2022 | Unde vor sta "greii" în Qatar și decizia luată în privința alcoolului

Cele 32 de echipe care participă la Cupa Mondială FIFA 2022 din Qatar vor fi cazate în palate, staţiuni balneare şi hoteluri de lux unde alcoolul este interzis, a anunţat marţi FIFA.
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 12:57
Data actualizarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 16:07

Toate echipele au ales să rămână în micul stat din Golf pentru turneul care începe la 18 noiembrie. Echipele vor păstra aceleaşi locuri de cazare pe toată durata şederii lor în Qatar, a menţionat FIFA, citată de Le Figaro.

Potrivit listei publicate de FIFA, 24 de echipe vor fi cazate în hoteluri şi unităţi "situate pe o rază de 10 km una de cealaltă”. Campioana mondială Franţa îşi va stabili reşedinţa la Al Messila, o staţiune de lângă Doha, care este considerat "cadrul de palat privat”. Vilele de acolo costă peste 2.500 de dolari pe noapte (2.469 de euro).

Germania, încoronată în 2014 în Brazilia, îşi va stabili reşedinţa la Zulal, care are vedere la Golf şi se prezintă drept cel mai mare centru de wellness din Orientul Mijlociu. Proprietatea familiei domnitoare a Qatarului, apartamentul regal costă peste 10.000 de dolari pe noapte. Manuel Neuer şi coechipierii săi vor fi cei mai îndepărtaţi de Doha, la 100 km de capitală, dar vor beneficia de avantajul de a fi "într-o bulă” departe de mulţime.

Anglia va fi găzduită la hotelul Souq Al Wakra, unde autorităţile au plănuit să privatizeze o parte din plaja publică din apropiere pentru Harry Kane şi restul echipei. Hotelul nu serveşte alcool, dar există planuri de extindere a sălii de sport şi de a oferi jucătorilor divertisment, cum ar fi jocuri video.

Brazilia a ales hotelul Westin din centrul oraşului Doha, în timp ce Argentina şi Spania au optat pentru cazare "de lux" la universitatea din Qatar, de unde pot merge pe jos până la terenul de antrenament. Peste un milion de suporteri sunt aşteptaţi în Qatar pentru Cupa Mondială din 2022, a cărei finală este programată pentru 18 decembrie. News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!