VIDEO EXCLUSIV Fost campion mondial, impresionat de prezența tricolorilor la EURO 2024: "România a captat magia: acum trebuie să le urmăm exemplul"

Philipp Lahm EURO 2024 Germania Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Iulie 2024, 10:59
Data actualizarii: Joi 11 Iulie 2024, 11:11

EURO 2024 este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024. 

Într-un editorial publicat pentru The Guardian, Philipp Lahm (40 de ani), directorul turneului din Germania, a fost impresionat de gestul tricolorilor de a lăsa vestiarul impecabil și de atitudinea pe care au arătat-o pe durata competiției.

"Nu puteai să îți dorești oaspeți mai buni decât România. Întâi și-au curățat vestiarul, apoi au lăsat o scrisoare. Euro 2024 se va termina în curând, deci e timpul pentru o analiză. Înainte să plece acasă. s-au gândit la motivele pentru care au fost aici. Sunt exact argumentele pentru care suntem aici: să fim împreună, să celebrăm, să ne deconectăm, să dăm tot ce avem mai bun pentru a fi aici. Nimic mai mult și nimic mai puțin.

Am văzut meciuri captivante. Țări care nu au cele mai bune condiții au fost capabile să se prezinte și să se afirme pentru că au format o comuniune cu fanii. România a supraviețuit în faza grupelor pentru prima dată de la timpurile lor bune de acum 20 de ani cu unicul Gheorghe Hagi", a scris fostul internațional german.

Italienii, uluiți de cum au lăsat tricolorii vestiarul după meciul cu Olanda

După meciul din optimile de finală, tricolorii au găsit energia necesară pentru a face "lună" vestiarul pe care l-au folosit la confruntarea de la Munchen. Gestul i-a lăsat mască pe italienii de la Corriere Dello Sport, care i-au lăudat pe români.

"România părăsește Euro 2024 cu un gest de clasă: vestiar curat și scrisoare de mulțumire.

La finalul meciului, jucătorii români au lăsat vestiarul de la Allianz Arena impecabil de curat, exact cum l-au găsit la intrare. Mai mult decât atât, au scris și o scrisoare de mulțumire, adresată personalului stadionului, pentru ospitalitate.

Acest gest nu a trecut neobservat. Imagini cu vestiarul curat și scrisoarea de mulțumire au apărut rapid pe rețelele sociale, unde au fost apreciate de numeroși jurnaliști, dar și de fani. Mulți au calificat gestul tricolorilor ca fiind unul de 'clasă' și un exemplu demn de urmat.

Gestul României nu este singular. La Campionatul Mondial din 2022, Japonia a uimit lumea prin gestul similar de a curăța vestiarul după meciuri, inclusiv după eliminarea dramatică la loviturile de departajare", au scris jurnaliștii italieni.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!