Mircea Lucescu, definiția unui tată mândru! "Cel mai important este ce lași în urma ta"

Mircea Lucescu PAOK Salonic Razvan Lucescu Campionate externe Mircea Lucescu / Foto - Gabriel Chirea
Ionuț Stoica
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2024, 20:05
Data actualizarii: Marti 11 Iunie 2024, 20:04

Mircea Lucescu, legendarul antrenor român, a avut motive de mare bucurie recent, după ce fiul său, Răzvan Lucescu, a cucerit pentru a doua oară titlul de campion în Grecia cu PAOK Salonic. 

Mircea Lucescu a vorbit despre succesul impresionant al fiului său și despre cum a contribuit la formarea lui ca antrenor.

"Il Luce" a scos în evidență cât de important este pentru un jucător să fie ghidat de un antrenor atent și dedicat. Fostul selecționer a rememorat cum îl lua pe Răzvan, fiul său, în cantonamente încă de mic și cum l-a expus la rigorile și secretele meseriei de antrenor.

  • Mircea Lucescu / Foto - Gabriel Chirea

"Am crescut un copil care îmi prelungește viața fotbalistică. Cel mai important este ce lași în urma ta. Ce amintiri, experiențe și lucruri deosebite lași în urmă. Îi mulțumesc că duce mai departe pasiunea mea pentru fotbal.

Răzvan a urmărit întregul proces de pregătire. L-am luat pe lângă mine peste tot de când avea 5 ani. Apoi, când a crescut, l-am luat cu mine și în cantonamentul echipei naționale sau al lui Dinamo. El este cel care trebuie felicitat pentru această capacitate de concentrare și curiozitate pe care a avut-o pentru această meserie", a spus Mircea Lucescu, potrivit Sport Total FM.

Filosofia de antrenor

Mircea Lucescu a explicat cât de vital este pentru un antrenor să explice și să argumenteze fiecare decizie. "Domnul" a comparat acest proces cu cel al unor mari antrenori, cum ar fi Guardiola, care au inspirat și format generații de tehnicieni.

"Dacă antrenorii din România s-ar fi implicat așa cum s-a implicat el, cu siguranță ar fi ajuns la nivelul lui Răzvan Lucescu. Analizând foarte bine absolut tot și prin toate deciziile luate legate de strategie și organizare, cu siguranță ar fi reușit", a continuat tehnicianul.

Răzvan Lucescu și-a decis viitorul! Unde va antrena din sezonul viitor

Mircea Lucescu a dezvăluit că Răzvan a avut oferte tentante de la echipe precum Cagliari și Beșiktaș, dar a ales să rămână la PAOK Salonic. Tehnicianul este motivat să evolueze în UEFA Champions League alături de echipa greacă.

”Deja s-a lămurit. A fost la Roma (n.r. l-au dorit și cei de la Cagliari). Rămâne la Salonic! Data trecută el a plecat la Al-Hilal. Acum vrea să joace în UCL cu PAOK. 

Mi-ar fi plăcut să-l văd și în Turcia. Și pe Beșiktaș i-a refuzat. Prezența lui în fotbalul internațional e de apreciat. Îi mulțumesc că duce mai departe pasiunea mea pentru fotbal", a declarat Mircea Lucescu, conform Digi Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!