VIDEO Reacția lui Mircea Lucescu după rezultatul rușinos al României din amicalul cu Liechtenstein

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2024, 23:05
Data actualizarii: Vineri 07 Iunie 2024, 23:10

România a înregistrat un rezultat rușinos în amicalul cu Liechtenstein, 0-0, pe Stadionul Steaua.

La ultimele două partide înainte de EURO 2024, România nu a primit gol, însă nici nu a marcat. După 0-0 contra Bulgariei, tricolorii au înregistrat un 0-0 pe teren propriu și contra celor din Liechtenstein, locul 202 din 209 în ierarhia FIFA!

Reacția lui Mircea Lucescu după România - Liechtenstein 0-0

Deși a dominat partida la capitolul ocazii sau posesie, România nu a putut marca în poarta uneia dintre cele mai slabe naționale din lume. Mircea Lucescu spune că FRF a greșit când a ales un astfel de amical înainte de EURO 2024.

La plecarea din Ghencea, "Il Luce" i-a transmis un mesaj și lui Nicolae Stanciu, căpitanul obișnuit al naționalei, care la partida cu Liechtenstein a intrat pe teren în minutul 58.

"Nu rezultatele contau foarte mult, era vorba de pregătirea echipei. Am jucat contra unei echipe care n-a trecut de centrul terenului. Nu cred că era cel mai indicat sparring partner înaintea unui Campionat European pentru că nicio echipă de la EURO nu va juca în felul ăsta cum a jucat Liechtenstein. Liechtenstein a jucat doar pentru rezultat.

Trebuia schimbat stilul de joc. Eu aș fi schimbat puțin tactica. Era foarte greu de pătruns cu toți jucătorii care erau acolo. Poate ar fi fost nevoie de mai multe combinații centrale. Am exagerat puțin cu centrările și cu loburile. Am văzut un jucător, Stanciu, care trebuie să-și dozeze mai bine efortul și acoperirea spațiilor de joc. Un jucător nu poate să le facă pe toate, să centreze, să bată cornere, să bată auturi, să vină și la construcție. 

Vedeți și meciul Gibraltar cu Scoția (n.r - 2-0 pentru Scoția, meci amical jucat pe 3 iunie). Toate echipele sunt bine pregătite. Toți jucătorii ăștia din echipele mici provin din academii. Nu mai sunt amatori. Era clar că va fi un joc dificil prin prisma faptului că ei s-au apărat tot timpul, n-au trecut de centrul terenului.

Eu l-am consideart doar un meci de antrenament și atât, adică menținerea unei condiții fizice. În rest, nu contează", a spus Mircea Lucescu.

România și Liechtenstein se mai întâlniseră de șase ori, de fiecare dată în partide oficiale. România a câștigat de fiecare dată, cu 8-0 și 8-1 în 1997, cu 7-0 și 3-0 în 1998, respectiv 1999 și cu un dublu 2-0 în 2021.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!