Campionate externe

Fotbalistul care a refuzat România pentru a juca la naționala Canadei, aproape de transfer

Theo Corbeanu, românul care a ales să joace pentru naționala Canadei, poate schimba echipa.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 22:10
Data actualizarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 22:16

Acesta este așteptat de MK Dons, din divizia a treia a fotbalului englez. De altfel, Cobreanu evoluează deja în al treilea eșalon fotbalistic din Anglia, La Sheffield Wednesday, unde este împrumutat de Wolverhampton.

Corbeanu a adunat 18 meciuri, două goluri și trei pase de gol în meciurile jucate în acest sezon pentru echipa de pe locul 9 din liga a treia, iar MK Dons, aflată pe locul 7, speră ca Wolves să îi schimbe clubul.

Theo Corbeanu are origini în România și a jucat pentru țara noastră la toate naționalele de juniori, însă ulterior a ales să reprezinte naționala Canadei, pentru care a strâns deja șase selecții și două goluri.

"Am reprezentat România la juniori. Nu am făcut-o pentru Canada, nu am fost selectat pentru echipa U15. Am spus că vreau să joc fotbal internaţional, pentru că asta făceau cei mai talentaţi jucători. Am contactat România, mi-au spus că mă cunosc şi că mă urmăresc.

Le-am trimis câteva clipuri cu mine şi am început să vorbim. Am primit o convocare, cu Irlanda, şi am debutat în septembrie 2017. Am ales Canada acum, după câţiva ani, pentru că am simţit că este un lucru corect în acest moment, deoarece are o generaţie foarte promiţătoare de jucători.

Mai ales cu toată emoţia de a găzdui Cupa Mondială din 2026. Am crezut că pot face parte din această aventură. Asta m-a motivat şi m-a inspirat. Mi-am dorit întotdeauna să joc pentru Canada, dar aşa cum am spus, cu câţiva ani în urmă nu am fost selectat", a spus Corbeanu, într-un interviu pentru 101greatgoals.com.  

Modifică setările cookies