Campionate externe

Dezvaluiri de ULTIMA ORA de la audieri! Ce l-au intrebat inspectorii UEFA pe Coltescu: "N-avea cum sa fie altfel"

UEFA a luat o decizie in cazul scandalului de la Paris in care a fost implicat Sebastian Coltescu. 
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Februarie 2021, 23:22
Data actualizarii: Joi 11 Februarie 2021, 23:27

Avocatul spaniol al arbitrului Sebastian Coltescu a oferit detalii despre modul in care s-a desfasurat ancheta UEFA in cazul scandalului de la Paris. 

Josep Vandellos a dezvaluit cum au ajuns oficialii forului european la verdictul anuntat in cursul zilei de joi, 11 februarie. 

"In acest caz, UEFA a solicitat un raport de expertiza lingvistica sa afle daca expresia folosita pentru a-l identifica pe Webo avea conotatii rasiste sau nu. S-au obtinut aceste probe, s-a facut un raport si acel raport a concluzionat ca nu exista insulta rasista!

Raportul il am eu si am avut ocazia sa il citesc, este extrem de clar si foarte bine facut. Nu lasa niciun fel de dubiu asupra bunavointei aratate de catre Coltescu si a faptului ca, din punct de vedere obiectiv, expresia respectiva nu constituie o insulta. 

Sa nu credeti ca a fost ceva complicat! Singura chestie pe care Sebi a facut-o a fost sa spuna adevarul, cum a trait el si care a fost intentia. Adevarul e ca i-au fost puse intrebari de tot felul, daca ar fi putut folosi o alta expresie, de ce a folosit expresia respectiva. El si-ar fi dorit sa evite situatia respectiva, dar discutia a avut loc prin handsfree, deci este o discutie privata, pe care, care in conditii normale, nimeni nu ar fi auzit. Probabil ca daca domnul Webo avea o palarie rosie, Sebastian ar fi indicat 'uite, acela cu palarie rosie'. 

Din moment ce era singura persoana de rasa neagra asezata de banca intr-un meci de Champions League, unde exista o presiune extrem de mare si nu se poate pierde nici un minut, cea mai rapida metoda de a identifica a fost aceasta. Se putea folosi alta expresie, bineinteles. El a ales-o pe aceasta", a declarat avocatul lui Coltescu, Josep Vandellos, potrivit Telekom Sport.

CITESTE SI

Modifică setările cookies