Campionate externe

Decizia UEFA a facut inconjurul lumii! Ce a scris presa internationala dupa ce Coltescu a scapat de acuzatiile de rasism

Sebastian Coltescu a scapat de acuzatiile de rasism dupa scandalul monstru de la Paris. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Februarie 2021, 18:24
Data actualizarii: Joi 11 Februarie 2021, 18:26

Presa internationala a preluat rapid informatiile, comentand decizia UEFA. Spaniolii au punctat ca arbitrul roman nu a folosit cuvantul 'negru' cu intentia de a jigni. 

"UEFA a concluzionat ca atitudinea asistentului roman nu a fost considerata 'rasista'. Utilizarea acelui cuvant a fost facuta cu intentia de a ajuta principalul arbitru sa identifice un jucator din echipa turca in cadrul conversatiei prin casca dintre arbitrul de centru si al patrulea arbitru.

Forul intelege ca este o conduita necorespunzatoare pe care arbitrul roman ar fi putut sa o evite", au notat jurnalistii de la Diario Sport. 

In plus, turcii au scris si ei despre faptul ca UEFA nu va aplica nicio sanctiune pentru Coltescu. 

"UEFA, dupa ancheta sa asupra acuzatiilor de rasism din meciul PSG - Basaksehir, a decis ca nu a existat rasism in meci. Nu s-a aplicat nicio penalizare pentru al patrulea arbitru Sebastian Coltescu", au punctat jurnalistii de la publicatia turca Fanatik. 

Incidentul in care a fost implicat arbitrul roman a avut loc la inceputul lunii decembrie, in startul meciului dintre PSG si Basaksehir din grupele Champions League. 

Chiar daca UEFA a decis ca nu a fost vorba despre rasism in cazul lui Coltescu, arbitrul este judecat de Comisia de Disciplina pentru jigniri, alaturi de Octavian Sovre. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies