Decizia care poate revolutiona fotbalul! Cum pot ajunge echipele sa faca SCHIMBARI TEMPORARE in timpul partidelor

Decizia care poate revolutiona fotbalul! Cum pot ajunge echipele sa faca SCHIMBARI TEMPORARE in timpul partidelor

UEFA pregateste o solicitare importanta catre FIFA.

Forul european condus de catre Aleksander Ceferin va solicita catre FIFA sa modifice protocolul pentru comotii astfel incat sa fie diminuata presiunea asupra doctorilor si sa se asigure ca jucatorii care sufera o comotie sa nu mai poata continua partida, anunta Reuters.

In prezent, arbitrul este obligat sa opreasca partida pentru a se asigura ca starea jucatorului este evaluata de catre doctorul echipei. Fotbalistul poate continua doar dupa o confirmare specifica facuta de doctor catre arbitru ca jucatorul poate sa continue partida pe teren.

Schimbari temporare in timpul partidelor?

FIFPro, organizatia internationala care apara jucatorii profesionisti de fotbal, sustine ca masurile luate nu sunt suficiente si cere implementarea unei reguli fara precedent in fotbal: ca echipelor sa li se permita sa faca o schimbare temporara astfel incat jucatorul sa poata fi examinat mai amanuntit inainte sa fie autorizata revenirea lui pe teren, iar aceasta autorizare sa vina din partea unui doctor neutru, nu al unei echipe!

"Cred cu tarie ca regulile actuale legate de comotii trebuie sa fie imbunatatite pentru a proteja atat jucatorii, cat si doctorii, si pentru a se asigura ca diagnosticul exact poate fi facuta fara a crea un dezavantaj pentru echipa afectata" a declarat presedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Comisia Europeană va prezenta în martie o propunere privind crearea unui paşaport de vaccinare digital la nivelul UE
BRAT

Modifică setările cookies