Nicolae Stanciu FCSB PSV Eindhoven Campionate externe

EXCLUSIV Cum a picat transferul lui Nicolae Stanciu la PSV Eindhoven: ”Cum să dau banii ăștia?”

Nicolae Stanciu (29 de ani) putea prinde un transfer impresionant, la PSV Eindhoven, una dintre cele mai titrate echipe din Olanda.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 10:57
Data actualizarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 10:57

PSV Eindhoven l-a dorit pe Stanciu în perioada în care acesta juca pentru FCSB, dar suma cerută de Gigi Becali i-a ”speriat” pe olandezi.

Oficialii clubului s-au reorientat și au investit o sumă impresionantă pentru a-l transfera pe mexicanul Hirving Lozano, care a ajuns la Napoli în 2019 pentru 45 de milioane de euro. 

În 2016, Stanciu a făcut pasul de la FCSB la Anderlecht pentru 9,7 milioane de euro. La vremea respectivă, internaționalul român era cel mai scump jucător transferat din România la o echipă din străinătate.

Cum a picat transferul lui Nicolae Stanciu la PSV: ”Cum să dau banii ăștia?”

„Sunt prieten cu scouterul șef de la PSV Eindhoven. Venise pentru Stanciu, când juca la FCSB, dar a cerut Gigi Becali 5 milioane de euro pentru el. Mi-a zis, 'Florine, cum să dau banii ăștia, când cu 2 milioane îl iau pe Lozano din Mexic, au aceeași vârstă'. L-au luat pe Hirving Lozano, iar în 2019 l-au vândut cu 45 de milioane de euro la Napoli. 

Alt scouter foarte important, care lucrează pentru PSG, mi-a dat un exemplu. M-a întrebat ce bere îmi place. Zic 'Heineken'. 'Tu, când îmi prezinți un jucător, îmi zici că e Heineken. Eu îl compar cu toate berile din lume și zic că e Ciuc'. Cine a plecat pe bani mulți nu s-a impus, asta e o mare problemă. Man, Mihăilă, Moruțan... Lozano a fost luat cu 2 milioane și a fost vândut cu 45 de milioane. Ai noștri au fost vânduți cu 5-10 milioane și nu știu aia cum să scape de ei”, a spus Florin Manea, într-un interviu pentru Sport.ro.

Nicolae Stanciu a jucat în România pentru Unirea Alba Iulia, FC Vaslui și FCSB. După experiența de doi ani de la Anderlecht, mijlocașul a ajuns la Sparta Praga, în Cehia, iar apoi a făcut pasul la Al-Ahli, în Arabia Saudită, pentru zece milioane de euro.

A urmat o revenire în Cehia, după doar șase luni, la Slavia Praga, care a plătit patru milioane de euro în schimbul său. Aceeași sumă a plătit-o și Wuhan Three Towns, pentru transferul său din martie 2022.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!