Barcelona, lider in premiera in topul celor mai valoroase echipe de fotbal din lume! Pe ce loc a cazut Real Madrid si cum arata top 20

Barcelona, lider in premiera in topul celor mai valoroase echipe de fotbal din lume! Pe ce loc a cazut Real Madrid si cum arata top 20

Barcelona a detronat-o pe Real Madrid in topul celor mai valoroase echipe de fotbal din lume. 

Este pentru prima data cand catalanii se impun in clasamentul realizat de Forbes, conform caruia Barcelona este evaluata la 4,76 de miliarde de dolari. 

Marii rivali de la Madrid, care au dominat acest top din 2016, se afla acum pe locul 2, fiind cotati cu 4,75 de miliarde de dolari. 

Manchester United, care a dominat clasamentul celor mai valoroase echipe de fotbal din lume pentru 11 ani se afla acum abia pe locul 4, cu o valoare estimata la 4,2 miliarde de dolari, englezii fiind surclasati si de Bayern Munchen, care sunt cotati la 4,215 milioane de dolari. 

Clasamentul Forbes a fost realizat pe baza calculului intre veniturile din 2020, datoriile cluburilor si contractele de sponsorizare existente cu diferiti parteneri.

Diferenta dintre Barcelona si Real Madrid s-a facut datorita incasarilor mai mari pe care le-au avut catalanii din drepturile de televizare a partidelor. Clubul blaugrana a castigat 275 de milioane de dolari, fiind lider absolut la acest capitol.

Cum arata top 20 cele mai valoroase echipe de fotbal din lume: 

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Un nou record de vaccinări în 24 de ore: 110.633 persoane. Câte reacții adverse s-au înregistrat
BRAT
Modifică setările cookies