Un Rocky în varianta feminină! Cum a ajuns o frumoasă farmacistă să se lupte pentru titlul mondial în boxul profesionist

Rhiannon Dixon Anthony Crolla centura WBO farmacista titlul mondial box Box Rhiannon Dixon / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Aprilie 2024, 14:32
Data actualizarii: Vineri 12 Aprilie 2024, 14:33

Rhiannon Dixon va lupta pentru centura WBO la categoria pană (lightweight).

Britanica se antrenează într-o simplă sală de fitness aflată în spatele stadionului pe care joacă Avro FC, echipă din orașul Oldham, de la periferia Machesterului, care evoluează în Liga a 8-a engleză (Northern Premier League Division One West).

A început boxul la 21 de ani, când era studentă în Manchester

Locația modestă, unde se pregătește o pugilistă de asemenea valoare, nu este singurul lucru mai puțin normal la Dixon. Aceasta s-a apucat de box abia la 21 de ani, când era studentă la Manchester University. Sportiva originară din Warrington a lucrat ca farmacistă până anul trecut, inclusiv în solicitanta perioadă a pandemiei de Covid-19, timp în care a urcat, lent dar sigur, în clasamentul profesionist. 

  • Rhiannon Dixon / Foto - Getty Images

Aceasta a câștigat toate cele nouă meciuri de până acum și are șansa să se lupte pentru centura mondială WBO la categoria pană (lightweight), după ce locul a fost vacantat de irlandeza Katie Taylor, care a decis să treacă definitiv la categoria mijlocie mică (welterweight). 

Va lupta cu argentinianca Carabajal pe Manchester Arena

Rhiannon Dixon va lupta cu Karen Elizabeth Carabajal (Argentina), pe Manchester Arena, în acest weekend, și este pregătită de Anthony Crolla (37 de ani), fost campion mondial WBA și WBO. 

"Mă descriu ca fiind o anomalie în boxul feminin, care a devenit foarte profesionalizat în ultimii ani. Am început să boxez la 21 de ani, iar la 28 de ani am șansa de a lupta pentru o centură mondială. E o poveste care amintește de Rocky Balboa. Mă bucur că meciul este organizat atât de aproape de casă. Mă simt ca personajul dintr-un basm și e un privilegiu să fi ajuns atât de departe în box", a declarat Dixon. 

Foto - Getty Images 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!