Petre Bornescu Box Mircea Bornescu Petre Bornescu a murit Box

Petre Bornescu, câștigător al Centurii de Aur, a murit la vârsta de 62 de ani. Cum a vrut fostul pugilist să-l îndrepte spre nobila artă pe fiul său, Mircea Bornescu

Fostul campion național la box s-a stins la vârsta de 62 de ani.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 10:45
Data actualizarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 11:09

Petre Bornescu a fost multiplu campion național și câștigător al Centurii de Aur, celebra competiție cu o istorie grandioasă în România. 

A murit Petre Bornescu 

Exponent al categoriilor grea și semigrea, Petre Bornescu a șlefuit din postura de antrenor, după retragere, multe talente ale nobilei arte din România. Mereu cu o vorbă bună pentru fiecare, un excelent pedagog, tatăl lui Mircea Bornescu era cunoscut în familia boxului românesc drept omul care avea mereu un zâmbet cald și o glumă fină pentru fiecare.

"Veșnic copilul pus pe glume"

"Prietenul meu din tinerețe, Omul Bun, câte amintiri avem împreună, pentru mine vei rămâne același Petre Bornescu veșnic copilul pus pe glume. Noi, boxerii din Vâlcea, nu te vom uita niciodată.

Preabunul și Milostivul Dumnezeu să îți ierte păcatele și să te odihneacă in liniștea și pacea sa. Sincere condoleanțe familiei!", a scris pe Facebook Ion Marcel Boboc, fost pugilist, coleg de lot cu Petre Bornescu. 

Într-un interviu oferit în trecut, Petre Bornescu povestea despre felul în care Mircea, fiul său, fost portar important în Liga 1, la Rapid, U Craiova sau U Cluj, tăbăcea cu croșee aspre sacii de box.

Petre Bornescu: "Mircea a fost prima dată atras de box"

Petre Bornescu a dezvăluit că Mircea avea calități pentru a deveni pugilist.

”Mircea a fost un copil foarte cuminte. Bine, mai făcea şi el câte o năzbâtie când era mic, ca orice copil, dar nu mi-a creat niciodată probleme mari. Era cuminte ca o fată. Mai năzdrăvană a fost sora lui cea mică, care avea o fire mai băieţoasă.

Prima dată, fiul meu a fost atras de box. N-avea mai mult de şapte-opt ani când l-am dus prima dată la sală. Să-l fi văzut cum lovea sacii de antrenament!", povestea Petre Bornescu, pentru EVZ, în urmă cu 13 ani. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!