VIDEO Mircea Bornescu a numit cel mai bun portar din România: "Va fi titularul naționalei la următoarea convocare"

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 August 2022, 17:45
Data actualizarii: Duminica 07 August 2022, 17:44

Mircea Bornescu (42 de ani), fostul portar de la Craiova, Rapid, U Cluj sau Petrolul, a intervenit la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena, duminică dimineață.

Fostul goalkeeper, retras în 2017, după o ultimă experiență la FC Voluntari, formație alături de care a cucerit Cupa României, a urmărit din tribune meciul Rapid - FC Argeș 2-1 și a rămas impresionat de intervențiile spectaculoase ale lui Horațiu Moldovan.

Mircea Bornescu: "Horațiu Moldovan, cel mai în formă portar!"

Bornescu este de părere că portarul Rapidului este cel mai în formă din România și crede că Moldovan va fi titularul României la următoare acțiune, de luna viitoare, când tricolorii vor înfrunta Finlanda (23 septembrie) și Bosnia (26 septembrie).

"Da, desigur! În momentul de față, el este cel mai în formă portar. Și a demonstrat-o în nenumărate rânduri. Cred că și rezultatele Rapidului i se datorează în mare măsură și lui. Oferă siguranță și de fiecare dată când a fost nevoie de el a avut intervenții extraordinare. Locul Rapidului din clasament i se datorează și lui.

Eu cred că la următoare convocare va apăra titular. E cel mai în formă portar român și cred că ar merita acest lucru", a spus Mircea Bornescu, la Ora Exactă în Sport.

De asemenea, la finalul meciului de aseară, și Adrian Mutu a avut cuvinte de laudă pentru Horațiu Moldovan.

"A fost un meci dificil, mai ales în prima repriză, contra unei echipe care se apără bine, care ne-a închis spațiile foarte bine până la gol. 

Am avut și puțin noroc în prima repriză, cu un portar bun, pe care vreau să-l felicit. Cred că e cel mai bun din țară", a spus și Mutu.

Horațiu Moldovan (24 de ani) a fost crescut de CFR Cluj și a mai jucat pentru FC Hermannstadt, Energeticianul, Ripensia, Sepsi și UTA Arad. În ianuarie 2021, goalkeeper-ul a fost transferat de Rapid, iar până în prezent a strâns 55 de meciuri, în 22 dintre ele reușind să își mențină poarta intactă.

Portarul Rapidului a mai fost convocat la naționala de seniori a României, însă nu a debutat.

  • 1,2 milioane de euro este cota de piață a lui Horațiu Moldovan, conform Transfermarkt
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!