"M-a sunat Stallone, cred ca urmeaza sa fac asta". Donald Trump intentioneaza sa gratieze post-mortem o legenda a sportului. Ce poveste are

"M-a sunat Stallone, cred ca urmeaza sa fac asta". Donald Trump intentioneaza sa gratieze post-mortem o legenda a sportului. Ce poveste are

Donald Trump, presedintele Statelor Unite, a dezvaluit ca a fost sunat personal de actorul Sylverster Stallone, care l-a rugat sa gratieze post-mortem un pugilist decedat in urma cu mai bine de 70 de ani.

Sylvester Stallone, actorul celebru pentru rolurile din Rambo si Rocky, l-a rugat pe presedintele Statelor Unite, intr-o conversatie telefonica, sa il gratieze post mortem pe fostul pugilist Jack Johnson.

"Sylvester Stallone m-a sunat si mi-a povestit despre un fost campion la categoria grea, Jack Johnson. Incercarile prin care a trecut au fost enorme, iar viata complexa si controversata", a scris Trump pe Twitter.

"Si altii s-au uitat de-a lungul anilor la aceasta poveste, multi au spus ca e incheiata. Ma gandesc sa acord o gratiere completa", a mai notat presedintele SUA.

Jack Johnson a fost primul pugilist afro-american campion mondial la categoria grea. El a fost condamnat in 1913 sunt legea Mann pentru ca a mers cu iubita sa de culoare alba intr-un alt stat, pentru "intentii imorale". Legea Mann a fost adoptata cu scopul de a combate prostitutia, dar criticii spuneau la acea vreme si au continuat si la mult timp dupa ca singurul rol al ei era de a ii incrimina pe afro-americani.

Johnson a fost condamnat de un juriu din care nu a facut parte niciun afro-american, ci doar din albi, in mai putin de doua ore. Condamnarea i-a distrus cariera "Gigantului din Galveston".

Jack Johnson a murit in 1946.

In 2016, mai multi senatori, intre care si John McCain, au facut o petitie pe care au trimis-o administratiei Obama, pentru a-l gratia postmortem pe Jack Johnson.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Testarea rapidă în farmacii pentru depistarea COVID-19, aprobată de Ministerul Sănătăţii
BRAT
Modifică setările cookies