Fury a început războiul psihologic cu Usyk: "E prea mic ca să mă învingă!"  

Tyson Fury categoria supergrea centuri box supergrea Oleksandr Usyk usyk - fury Box Tyson Fury și Oleksandr Usyk / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Aprilie 2024, 10:39
Data actualizarii: Vineri 12 Aprilie 2024, 10:41

Meciul Tyson Fury - Oleksandr Usyk se va disputa pe data de 18 mai, la Riyadh, în Arabia Saudită.

Tyson Fury (35 de ani / 206 cm, 126 kg) a declarat că nu crede că Oleksandr Usyk (36 de ani / 191 cm, 100 kg) are puterea fizică să-l învingă, în primul rând din cauză că are o greutate mai mică. 

Usyk deține centurile WBA, IBF, WBO, IBO și The Ring

Ucraineanul a făcut trecerea de la categoria grea, pe care o domina autoritar, iar în 2021 a reușit să reunească toate diviziile de la supergrea, după ce l-a învins pe britanicul Anthony Joshua. Usyk a fost primul luptător din 1999 încoace, de la Lennox Lewis, care reușește să dețină concomitent centurile WBA, IBF, WBO, IBO și The Ring.  

  • Oleksandr Usyk / Foto - Getty Images

"Poți să-i bați pe boxerii mediocrii de la supergrea, dar nu poți să-i bați pe toți luptătorii de elită. Fizicul este tot ceea ce contează și avem boxul împărțit pe categorii cu un motiv foarte bun. Sunt o enciclopedie de box și știu că așa s-a întâmplat cu Evander Holyfield sau David Haye, după ce au făcut pasul la supergrea și au suferit.

Dacă Tyson Fury nu îl învinge pe Usyk, înseamnă că Tyson nu are valoare, punct. Adversarii precedenți ai lui Usyk, precum Daniel Dubois, au avut capacități limitate de luptă. Acesta este talentul meu, destinul meu, era mea de dominare și generația mea. Așa stau lucrurile și Usyk o va simți pe pielea lui", a declarat boxerul britanic.

Antrenorul lui Usyk l-a numit "fricos" pe Fury

Confruntarea dintre Oleksandr Usyk și Tyson Fury trebuia să se dispute pe 17 februarie, dar a fost reprogramată pentru 18 mai 2024. Duelul a fost amânat, după ce boxerul britanic s-a accidentat grav la ochi, în timpul unui antrenament în cantonamentul din Spania, cu doar două săptămâni înaintea galei.

"Nu sunt supărat, astfel de lucruri se întâmplă, așa e în viață. Sunt fericit că acum merg în Ucraina. Îmi voi vedea cele două fete și soția. Mă voi duce la biserică și mă voi ruga. Mă voi odihni un pic, apoi voi reintra în cantonament", a declarat Usyk, care a pierdut botezul celei de-a doua fiice, pentru că se pregătea pentru meciul cu Fury. În schimb, Egis Klimas, antrenorul ucraineanul, nu și-a reținut cuvintele și l-a numit pe pugilistul britanic "fricos".

Foto - Getty Images      

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!