Michael Jordan licitatie Michael Jordan Maiou michael jordan Baschet

Un maiou al lui Michael Jordan, oferit la licitaţie pentru o sumă imensă

Michael Jordan e de șase ori campion în NBA cu Chicago Bulls. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 August 2022, 12:04
Data actualizarii: Joi 11 August 2022, 12:11

Un tricou purtat de legendarul baschetbalist american Michael Jordan, în ultimul său sezon competiţional (1997-1998) cu Chicago Bulls, în liga profesionistă nord-americană (NBA), va fi scos la licitaţie în luna septembrie pentru un preţ estimat între 3 şi 5 milioane dolari, a anunţat, miercuri, casa de licitaţii Sotheby's.

Casa de licitaţii din New York, proprietatea din 2019 a magnatului franco-israelian în telecomunicaţii Patrick Drahi, a vândut deja mai multe perechi de bascheţi aparţinând superstarului acum în vârstă de 59 de ani, pentru 1,5 milioane dolari.

  • Michael Jordan si Scottie Pippen

Licitaţia va avea loc la New York între 6 şi 14 septembrie, iar faimosul tricou roşu cu numărul 23 de la Chicago Bulls şi purtat de Jordan va fi prezentat publicului la Monterey, în California, între 17 şi 20 august, iar apoi la New York, în septembrie, conform Sotheby's.

"Sezonul 1997-1998 este, poate, unul din cele mai preferate de fanii lui Jordan, pentru că Michael era în apogeul formei sale şi ştia că era ultima lui şansă cu Chicago Bulls pentru titlul de campioană a NBA", a comentat un responsabil al casei de licitaţii, Brahm Wachter.

În octombrie 2021, la Las Vegas, casa newyorkeză a vândut pentru suma de 1.472.000 dolari o pereche de bascheţi Nike Air Ships, purtaţi de Jordan la începutul carierei sale, în 1984-1985, stabilind recordul la această categorie.

Michael Jordan a cucerit şase titluri de campion al NBA cu Chicago Bulls, inspirând linia de bascheţi Air Jordan de la Nike. Agerpres

Modifică setările cookies