FOTO Antrenor celebru din NBA, accidentat grav de propriul jucător, premiat în trecut pentru fair play!

Chris Finch Mike Conley Minnesota Timberwolves Phoenix Suns play-off NBA Baschet Chris Finch / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 30 Aprilie 2024, 15:26
Data actualizarii: Marti 30 Aprilie 2024, 15:23

Chris Finch a suferit o ruptură de tendon rotulian.

Chris Finch, antrenorul lui Minnesota Timberwolves, a suferit o accidentare foarte gravă, în timpul meciului patru cu Phoenix Suns din play-off-ul NBA.

Timberwolves, calificare fără antrenor pe bancă

Minnesota s-a calificat în semifinalele Conferinței Vestice, după ce a dus scorul la 4-0 în confruntarea cu Phoenix Suns (120-95, 105-93, 126-109, 122-116). În ultima partidă, disputată în Footprint Center din Phoenix (Arizona), Finch a suferit o ruptură de tendon rotulian, în urma unei coliziuni cu Mike Conley Jr., propriul său jucător. Sportivul a încercat să îl dribleze pe Devin Booker, care l-a dezichilibrat și l-a trimis în margine, unde s-a lovit de antrenor. 

  • Chris Finch / Foto - Getty Images

Finch s-a apucat imediat de genunchi și a fost înconjurat rapid de jucătorii echipei și de staff-ul său, iar în sfertul patru al meciului a fost transportat la cabinetul medical al arenei, nemaisuportând durerea. Pentru ultimele 101 secunde ale meciului, echipa sa a fost condusă de pe margine de secundul Micah Nori

Minnesota, duel probabil cu Denverul lui Jokic

Echipa din Minneapolis (Minnesota), care nu a câștigat niciun titlu în NBA și nu s-a impus niciodată în conferința sa, urmează să întâlnească în semifinalele Conferinței Vestice pe câștigătoarea duelului Denver Nuggets - Los Angeles Lakers (3-1), confruntarea posibil decisivă dintre echipele lui Nikola Jokic și LeBron James urmând să aibă loc pe 29 aprilie în Ball Arena din Colorado

Mike Conley Jr., unul dintre jucătorii fair play din NBA

Chris Finch (54 de ani) a jucat la Sheffield Sharks (Anglia / 1993-1997) și a lucrat, începând cu 1997, la cluburile Sheffield Sharks, Giessen 46ers, Euphony Bree, Dexia Mons-Hainaut, Rio Grande Valley Vipers, Houston Rockets, Denver Nuggets, New Orleans Pelicans, Toronto Raptors și Minnesota Timberwolves, la ultimul club devenind antrenor principal în 2021. A fost NBA All-Star Game head coach (2024) și are în palmares titluri de campion în Belgia și Marea Britanie. 

Mike Conley Jr. (36 de ani) a evoluat ca point guard pentru Lawrence North High Schoool, Ohio State Buckeyes (Ohio State University, Columbus), Memphis Grizzlies (2007-2019), Utah Jazz (2019-2023) și Minnesota Timberwolves (2023-prezent). A fost selecționat o dată pentru NBA All-Star (2021) și a primit de patru ori premiul NBA Sportsmanship Award (2014, 2016, 2019, 2023) și o dată distincția NBA Teammate of the Year (2019), fiind considerat unul dintre cei mai fair play jucători din NBA. 

Foto - Getty Images

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!