VIDEO EXCLUSIV Pe marginea prăpastiei. Pentru Mădălina Florea nu contează pericolul: "Uneori îți riști și viața"

Madalina Florea alergare montana Poveștile sport.ro Atletism
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Ianuarie 2023, 08:05
Data actualizarii: Luni 02 Ianuarie 2023, 20:37

Atleta desemnată la Gala FRA 2022 cea mai bună exponentă în Alergarea Montană a fost invitată în luna decembrie la Poveștile Sport.ro, emisiune difuzată de VOYO.

Mădălina Florea (29 de ani) dă dovadă de autocontrol în situații limită. A ales să participe la alergări montane după o viață petrecută în alergările pe pistă și pe șosea, iar în prezent găsește provocări la fiecare cursă la care participă. 

Mădălina Florea, invitată la Poveștile Sport.ro

Știe că specialitatea pentru care a optat devine și o piatră de încercare, dar și o lecție de geografie. "Avem o țară frumoasă. Și avem și locuri din alte state pe care le explorăm când suntem în concurs. 

Nu avem mult timp să admirăm peisajele spectaculoase, dar ne rămâne ceva pe retină din timpul concursurilor", spune Mădălina Florea, la emisiunea Poveștile Sport.ro. 

Mădălina Florea e vicecampioană europeană în 2022 la alergare montană. În Spania, la El Paso, sportiva din Sighișoara a urcat pe treapta a doua a podiumului și s-a autoconvins că va mai practica mulți ani proba care-i împinge limitele la maximum. 

"Mintea e cel mai mare dușman"

În Thailanda, la Campionatul Mondial de la Chang Mai, Mădălina a încheiat cursa de alergare montană pe locul patru la individual și tot pe locul 4 în concursul pe echipe. 

"Mintea e cel mai mare dușman. Când stau după sau înainte de concurs să analizez traseul zic 'WOW'! Sunt pietre, bolovani, la alergare montană e exact cum a lăsat mama natură, așa a rămas potecă.

În Thailanda, m-am împiedicat și m-am dus de-a dura, patru secunde am avut puterea să mă redresez. A fost un loc 4 muncit și e un moment care-mi rămâne motivant.

Pe traseu sunt momente când nu vezi decât in jos. Organizatorii prezintă prin mici fotografii, filmulețe traseul, recomandă unde trebuie să ai grijă, dar adreanalina, emoțiile... te fac să fii concentrat. Un moment de neatenție și s-a dus totul!

S-au întâmplat foarte multe tragedii, îți riști viața, Eu am alergat 10 km urcare - îți solicită prea mult corpul - să mergi pe traseu nu poți, pentru că ar fi greu înainte de cursă", a spus Mădălina Florea, la Poveștile Sport.ro. 

CITEȘTE ȘI: "I-am mulțumit lui 'Doamne-Doamne' că mi-a deschis o nouă portiță". Mădălina Florea a trecut peste o accidentare gravă și s-a apucat să alerge pe munți

CITEȘTE ȘI: Mădălina Florea: "Un sport te ajută să-ți formezi calitățile pentru a te bate pentru orice vis"

 

Mădălina Florea - recorduri personale

* 5.000 m         15:38,45 / 12 iulie 2015 (Tallin)

* 10.000 m 32:55,08 / 10 iulie 2015 (Tallin)

* 10 km         33:28  /   28 decembrie 2014 (Houilles)

* Semimaraton 1h11:56   /     10 iulie 2016 (Amsterdam)

* Maraton 2h44:29   /     23 februarie 2020 (Sevilla)

 

VIDEO | Mădălina Florea, la Poveștile Sport.ro (emisiunea integrală)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!