"In Romania nu se comercializeaza Meldonium!" Reactia oficiala a Agentiei Anti-Doping dupa ce Mirela Lavric a fost prinsa dopata! Cati ani ar putea fi suspendata

Graziela Vajaiala Meldonium Mirela Lavric Atletism
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Aprilie 2016, 14:10
Data actualizarii: Marti 12 Aprilie 2016, 15:10

Una din cele mai talentate atlete din Romania a fost depistata pozitiv cu Meldonium, substanta cu care a fost prinsa si Maria Sharapova.

Mirela Lavric, medaliata cu bronz la campionatele mondiale de la Portland cu stafeta 4x400 a picat testul antidoping cu Meldonium, anunta ProSport. Lavric a picat testul chiar la Portland, astfel ca sunt sanse mari ca medalia Romaniei sa fie stearsa de Federatia Internationala. Mirela Lavric e una din cele mai talentate atlete ale Romaniei, cu numeroase medalii nationale si internationale la concursurile de juniori.

Graziela Vajaiala, presedintele Angentiei Nationale Anti-Doping, a declarat pentru News.ro:

"Pentru noi a fost un soc, am aflat luni spre seara, cand am primit informarea oficiala de la Federatia Internationala de Atletism (IAAF). Nu am primit nimic inaintea sportivei sau a federatiei, suntem aici, cu asta ne ocupam, dar ei fac tot cum stiu."

"Procedura prevede ca sportivul in cauza sa fie anuntat primul, apoi federatia nationala, apoi noi. IAAF ne-a informat ca va trimite buletinul de analize al testelor luate de la atleta si ca ei se vor ocupa de acest caz"

"Aceasta substanta nu exista in medicamente, o iei sau nu. La noi in tara nu se comercializeaza, deci s-a intamplat in strainatate. Meldonium nu apare din senin in organism", a declarat Graziela Vajaiala, presedintele Agentiei Nationale Anti-Doping, pentru sursa citata.

Aceasta a mai completat pentru Agerpres ca Lavric risca intre 2 si 4 ani de suspendare:

"Ea risca o suspendare. Pentru substanţele acestea este o suspendare de 4 ani. Daca ea recunoaste imediat, cere suspendare provizorie, are dosar medical, eu nu stiu ce are Mirela Lavric, in aceasta situatie suspendarea se poate reduce pana la 2 ani. Sa vedem cum va gestiona cazul federatia internationala de atletism, nu noi"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!