Maria Sharapova Letonia Meldonium Sporturi

Dopingul, ca brand de tara | Inedit: cum se promoveaza o capitala Europeana in urma scandalului care a cutremurat sportul: "Bun venit la Riga, orasul Meldoniumului"

Au trecut doua saptamani de la conferinta de presa in care Maria Sharapova a facut anuntul naucitor pentru fanii ei si ai tenisului: "Am fost depistata pozitiv cu Meldonium, un medicament pe care il folosesc de 10 ani", a spus ea.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Martie 2016, 18:03
Data actualizarii: Joi 17 Martie 2016, 18:22

Maria Sharapova a deschis o adevarata cutie a pandorei in momentul in care a confirmat ca a fost depistata pozitiv. Rusoaica a recunoscut ca a folosit un medicament numit Meldonium, ale carui efecte sunt, printre altele, sporirea capacitatii de efort.

Imediat dupa anuntul Sharapovei, subiectul a explodat in presa mondiala, iar anchetele despre acest medicament au curs. 

De asemenea, Agentia Mondiala Anti-Doping a sporit controalele, depistand un numar impresionant (peste 100) de sportivi prezentand urme de Meldonium in sange.

Meldoniumul a capatat astfel repede un renume negativ, fiind asociat cu dopingul si trisatul in sport. Paradoxal insa, presa internationala a scris ca vanzarea medicamentului a explodat in mai multe tari, companiile producatoare inregistrand profituri serioase.

Nu doar companiile farmaceutice profita insa de pe urma popularizarii Meldoniumului, dar si unele comunitati. Este si cazul orasului Riga, capitala Letoniei. 

Primarul orasului Riga a decis sa promoveze orasul intr-un mod inedit, folosindu-se de faptul ca Meldoniumul este considerat a fi un brand local.

Nils Usakovs a pornit o campanie in care a denumit Riga drept "Casa Meldoniumului" si a facut afise speciale. Totusi, campania este doar una personala, primarul spunand ca afisele sunt "neoficiale".

Meldonium este un medicament folosit in special in estul Europei de catre persoanele varstnice, fiind destinat celor care sufera de ischemie. Acesta este vandut si sub numele de Mildronat.

Maria Sharapova a spus ca foloseste Meldonium inca din 2006 la recomandarea doctorului de familie pentru a trata afectiuni precum iregularitati ale batailor inimii si un diabet.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!