Sharapova s-a dopat cu "drogul maratonistilor". La ce o ajuta Meldonium, substanta cu care a fost prinsa dopata
Miercuri 09 Martie 2016, 08:09

Sharapova s-a dopat cu "drogul maratonistilor". La ce o ajuta Meldonium, substanta cu care a fost prinsa dopata

ITF a decis sa o suspende provizoriu pe Sharapova incepand cu 12 martie. Aceasta risca o suspendare intre 2 si 4 ani daca se va dovedi ca lua cu bunastiinta medicamente interzise.

Arsenal - Atletico, joi, 22:00, in direct la PRO X! Bucurati-va de fotbal!

Bucurati-va de fotbal in direct la PRO TV! Marti, 24 aprilie, 21:45 Liverpool - AS Roma. Miercuri, 25 aprilie 21:45 Bayern - Real Madrid in semifinalele Champions League!

Maria Sharapova a anuntat ca a picat un test antidoping in timpul turneului Australian Open. Sharapova a fost depistata cu Meldonium, o substanta interzisa de la 1 ianuarie, odata cu noile reglementari WADA, scrie DailyMail.

Meldonium este o substanta ce ajuta persoanele cu probleme cardiace si cu o circulatie proasta a oxigenului in sange. Din acest motiv este folosita de sportivii de anduranta in special, maratonisti, ciclisti, etc, substanta ajutandu-i in timpul efortului prelungit.

In 2016, de cand a fost trecuta pe lista substantelor interzise, au fost depistati pozitiv 3 maratonisti, 2 biatlonisti si 1 ciclist. Desi Sharapova a spus ca ia substanta pentru a o ajuta la problemele cardiace pe care le are, Meldonium ajuta la rezistenta, recuperare, la buna functionare a sistemului nervos si la eliminarea starilor de anxietate.1 comentarii
  • 9 2016
    +++ nu va e rusine sa scrieti numai tampenii??cretinilor jurnalisti , doar adevarul nu ziceti .....in rest de toate...
  • 12 2016
    Jijica Nu ai citit cu atentie ! fara Meldonium nu putea sa geama cand servea...
BRAT