A fost stabilită cauza morții lui Kelvin Kiptum. Ce au transmis autoritățile din Kenya

Kelvin Kiptum Accident rutier cauze deces maraton record maraton Atletism Kelvin Kiptum / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Februarie 2024, 13:54
Data actualizarii: Luni 26 Februarie 2024, 13:52

Deținătorul recordului mondial la maraton, Kelvin Kiptum, și antrenorul său, Gervais Hakizimana, au murit într-un accident rutier, iar patru persoane au fost arestate după moartea sa.

Samson Cheruiyot, tatăl maratonistului, a cerut o anchetă pentru elucidarea cauzelor accidentului mortal, după ce patru persoane, care îl căutau pe Kiptum, l-au vizitat imediat după tragedie și au refuzat să se identifice

Patru bărbați au vizitat casa tatălui atletului

În urma incidentului, cei patru au fost identificați de poliție și au fost arestați, în timp ce o autopsie detaliată a fost condusă de patologistul kenian Johansen Oduor, iar epava autoturismului a fost transportată în orașul Eldoret pentru a fi analizată de criminaliști. 

  • Kelvin Kiptum / Foto - Getty Images

Autoritățile au luat în considerare, în prima fază a anchetei, existența unui grup interlop care să fi făcut presiuni de extorcare asupra sportivului și ar putut duce la o sinucidere din cauza presiunii psihologice sau la o urmărire cu mașini care să provoace decesul celor doi.  

Cauza principală a morții atletului - "fracturi grave ale craniului"

Conform dasarului medical, cauza principală a morții atletului a fost suferirea unor "fracturi grave ale craniului", la care s-au adăugat complicații din cauza rănilor suferite la plămâni și coaste. Oduor crede că aceste răni au provocat decesul, dar biroul său a cerut și efectuarea unor teste toxicologice amănunțite, ca să se releve dacă au existat probleme preexistente accidentului rutier.

Kelvin Kiptum a stabilit recordul mondial în proba de maraton (2:00:35), în timpul Maratonului de la Chicago, în octombrie 2023.

"Am primit vestea morții fiului meu în timp ce mă uitam la știri"

"Am primit vestea morții fiului meu în timp ce mă uitam la știri. M-am dus la locul accidentului, dar poliția dusese cadavrul la Eldoret. Kiptum era singurul meu copil. Dacă era în viață, cred că avea mari oportunități înaintea sa. A spus că acum corpul lui era într-o formă foarte bună și că putea alerga pentru un timp de 1:59:00.

La vârsta noastră, nu avem niciun ajutor și a lăsat copii în urmă. Kiptum a fost singurul meu copil. M-a părăsit pe mine, mama lui și pe copiii lui. Nu am alt copil. Mama lui a fost bolnavă de ceva vreme. În momentul de față sunt sfâșiat de durere", a declarat tatăl maratonistului.   

Foto - Getty Images

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!