VIDEO / Manchester o distruge pe West Ham cu 4-0! United implicata in cel mai mare scandal financiar din Premier!

Autor: Sport.ro
Duminica 06 Decembrie 2009, 10:30

Manchester United isi sperie toti adversarii din Premier League! West Ham a luat patru de la trupa lui Sir Alex Ferguson.

Scholes 45, Gibson 61, Valencia 71 si Rooney 72 au inscris pentru Manchester, care s-a apropiat la 2 puncte de Chelsea.

Familia Glazer, proprietara clubului Manchester United, are probleme in privinta renegocierii datoriilor catre banci, scrie The Times.

Manchester United are datorii de aproximativ 700 de milioane de lire sterline, potrivit presei engleze.

Informatia din The Times vine la cateva zile dupa ce Manchester United a renuntat la achizitionarea fotbalistului sarb Adem Ljajici, decizie ce a provocat ingrijorare in ceea ce priveste situatia financiara a clubului.

Gruparea din Manchester a dezmintit ca ar fi renuntat la Ljajici din considerente financiare, sustinand ca a avut in vedere dificultatile legate de obtinerea unui permis de munca pentru sarb.

Mai multe cluburi engleze se confrunta cu probleme financiare cauzate de criza economica mondiala. Liverpool a amanat sine die proiectul privind noul sau stadion. Londonezii de la West Ham se afla intr-o situatie dificila, iar salariile jucatorilor echipei Portsmouth au fost platite de doua ori cu intarziere in acest sezon.

Mai mult, englezii de la News Of The World ii acuza pe oficialii lui United ca au cheltuit sume colosale pe activitati care nu au legatura cu fotbalul. Chiar daca se lauda cu un profit anual de peste 250 de milioane de lire sterline, United a redirectionat sume imense catre mai multe firme.

De exemplu, clovnii care se ocupa cu intretinerea atmosferei pe Teatrul Viselor castiga 50.000 de lire sterline pe meci. 1 milion de lire sterline a mers catre firma ACF Sports Promotions, manageriata de Sir Alex Ferguson si de sotia sa, Cathy.

Sase companii - Platinum One Limited, Trafford MBC, Harlem Springs Corporate Inc, Laing O'Rourke si HWBC Chartered Surveyors au primit cate 6 mil de lire sterline fiecare in doi ani.

Aproximativ 120 de firme se aprovizioneaza cu bani din vistieria clubului, multe dintre ele apartinand fotbalistilor si oficialilor de la United, dar si rudelor acestora.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Patronii afacerilor de pe litoral au luat măsuri fără precedent. Ce trebuie să știi dacă vrei să mergi la mare
BRAT