UN NOU GIGANT? Unul dintre marii miliardari ai lumii va prelua o echipa ANONIMA din Manchester alaturi de Giggs si Scholes

Salford City MANCHESTER Peter Lim Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 22 Septembrie 2014, 18:46
Data actualizarii: Luni 22 Septembrie 2014, 18:46

Dupa Manchester United, Manchester City si FC United, o noua echipa se poate naste in orasul unde van Gaal si sutele de milioane investite pe Old Trafford nu poate sa faca fata in Premier League.

DailyMail din Anglia scrie astazi ca Peter Lim, un fan declarat al lui Manchester United si unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei, cu o avere de 1.5 miliarde de lire, aproape in trecut sa o preia chiar pe Liverpool, va detine 50 de procente din anonima Salford City din Manchester, o echipa semiprofesionista, care joaca in prezent in primul esalon din Northen Premier League.

Infiintata in 1940, Salford City detine un stadion de numai 1400 de locuri, care insa ar putea sa se joace cu casa inchisa de acum incolo, mai ales ca Lim nu vine singur. Celelalte 50 de procente din drepturile pentru Salford City vor fi detinute in mod egal de catre Ryan Giggs, Paul Scholes, fratii Neville si Nicky Butt, cu totii din generatia '92 a lui Manchester United.

Proiectul se afla in acest moment pe masa Federatiei Engleze, care trebuie sa isi dea acordul ca Lim si asociatii acestuia sa o preia pe Salford City. Cu o avere de 1.5 miliarde de lire, conform Forbes, Lim a oferit 300 de milioane de lire in trecut pentru a o cumpra pe Liverpool, insa in ciuda interesului pentru gruparea de pe Anfield, acesta ramane un fan al lui Manchester United. Lim detine lantul de restaurante United din Asia si regiunea Pacificului.

Lim a promis ca va investi 20 de milioane de lire in urmatorii 5 ani si va transforma clubul intr-un centru de crestere a fotbalistilor, urmand sa investeasca si intr-o Academie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!