Sir Alex Ferguson produce o avere și la 80 de ani! Cât poate câștiga anual legenda lui Manchester United 

Sir Alex Ferguson Alex Ferguson Manchester United Anglia Alex Ferguson și Cristiano Ronaldo
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2022, 15:19
Data actualizarii: Joi 07 Aprilie 2022, 15:29

Fostul antrenor al lui United, venituri colosale chiar și la 80 de ani. 

Sir Alex Ferguson (80 ani) a plecat de la cârma lui Manchester United în 2013, după aproape 27 de ani în care a ocupat fucția de manager la clubul de pe Old Trafford și a adunat 38 de trofee. 

Plecarea lui Sir Alex Ferguson a lăsat un gol imens la Manchester United. De 9 ani, „diavolii roșii” nu au mai reușit să câștige titlul în Premier League, iar sezonul acesta Cristiano Ronaldo@co. trebuie să tragă din greu pentru a prinde locul 4, ultimul care duce automat în grupele UEFA Champions League. 

Sir Alex Ferguson produce 14 milioane de euro pe an 

Chiar dacă a plecat de la Manchester United din 2013, Sir Alex Ferguson este ambasadorul „diavolilor roșii”, iar oficialii clubului îl remunerează cu 2 milioane de lire sterline anual. De asemenea, scoțianul este nelipsit la meciurile pe Old Trafford și are rol de consultant, el insistând pentru transferul lui Cristiano Ronaldo în vara anului trecut. 

Alex Ferguson a mai încasat un profit de 12,2 milioane de euro în 2021, cu firma pe care o deține, ACF Sports Promotions, plus bonusurile anuale din cartea autobiografică 'Alex Ferguson: Biografia mea', care a avut un succes rapid, vânzându-se în milioane de exemplare. 

Iar Daily Mail susține că anul trecut, fostul antrenor scoțian a făcut 235.000 de lire pe săptămână, ceea ce înseamnă aproximativ 14 milioane de euro anual. Doar 3 antrenori care activează în prezent în Premier League câștigă mai mult decât Sir Alex Ferguson, ci anume: Pep Guardiola (51 ani), Jurgen Klopp (54 ani) și Antonio Conte (52 ani). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!