Un nou record stabilit de Pep Guardiola la City! La un singur capitol nu l-a învins încă pe Ferguson

Pep Guardiola Alex Ferguson Manchester City Fotbal extern Pep Guardiola / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2024, 21:35
Data actualizarii: Duminica 19 Mai 2024, 21:41

Pep Guardiola (53 de ani) a scris istorie în fotbalul englez, după ce a câștigat un nou titlu pe banca lui Manchester City.

Catalanul a câștigat al șaselea titlu în Premier League în șapte ani și o al patrulea trofeu consecutiv, inscriindu-se pe lista celor mai buni antrenori din prima ligă engleză.

După ce a egalat cea mai mare performanța a lui Ferguson câștigând "tripla" cu City anul trecut, unele voci au sugerat că Guardiola a realizat totul cu clubul, însă antrenorul catalan a mai bifat o bornă. A făcut din City prima echipă din istoria fotbalului englez care câștigă patru titluri consecutive.

Guardiola a prezis încă din decembrie că echipa sa va câștiga titlul: "Sentimentul meu astăzi este că vom câștiga Premier League. Oamenii nu cred după trei egaluri, dar o vom face din nou", a spus el.

Ferguson, peste Pep la numărul de trofee

Ferguson deține încă un număr mai mare de trofee decât Guardiola, obținând 48 de trofee majore în cariera sa de 34 de ani ca antrenor la Aberdeen și Manchester United. Catalanul, însă, a obținut deja 38 de trofee în 15 sezoane.

Dacă Manchester City va învinge Manchester United în finala Cupei FA, Guardiola va ajunge la 39 de trofee, ceea ce ar însemna o medie de 2,6 trofee pe sezon, comparativ cu media de 1,4 trofee a lui Ferguson. La ritmul său actual, Guardiola l-ar depăși pe scoțian la numărul total de trofee până în 2028, susține Goal.

City deține supremația și în privința golurilor și a punctelor

Guardiola l-a depășit deja pe Ferguson și din punct de vedere al punctelor acumulate. În 2017-2018, echipa sa a devenit prima și singura din Premier League care a obținut 100 de puncte, stabilind și cea mai mare diferență de puncte față de locul doi: 19 puncte.

Echipa lui Guardiola a depășit-o pe United și la capitolul goluri marcate. „Cetățenii” au stabilit recordul Premier League cu 106 goluri marcate în 2017-2018.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!