Pep Guardiola a fost desemnat managerul sezonului în Premier League! 

Pep Guardiola Manchester City Mikel Arteta Premier League Sir Alex Ferguson Anglia Pep Guardiola
Ionuț Stoica
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2024, 10:48
Data actualizarii: Miercuri 22 Mai 2024, 10:47

Al doilea an la rând, tehnicianul spaniol este ales cel mai bun antrenor din ierarhia Premier League, după ce a condus Manchester City la un al patrulea titlu consecutiv, performanță fără precedent.

Este a cincea oară când Guardiola primește acest premiu, de când s-a alăturat "cetățenilor" în 2016. Spaniolul a mai câștigat în sezoanele 2017/18, 2018/19, 2020/21 și 2022/23.

Singurul antrenor care a câștigat acest trofeu de prestigiu a fost Sir Alex Ferguson. Tehnicianul scoțian reușea să strângă numărul impresionant de 11 trofee, în cele 26 de sezoane petrecute alături de "diavolii roșii".

  • Pep Guardiola, antrenor Manchester City / Foto: Getty Images

Cu șase titluri de campioan al Angliei, Pep Guardiola este oficial al doilea cel mai de succes antrenor din istoria Premier League. Spaniolul se află și la acest capitol în spatele lui Ferguson, fiindcă tehnicianul scoțian se poate lăuda cu 13 trofee de campioană.

În spatele lui Guardiola se află la egalitate Jose Mourinho și Arsene Wenger, ambii antrenori cu trei tutluri în palmares.

"Acest premiu reflectă munca asiduă și excelența oamenilor de la club în toate departamentele", a declarat Guardiola, citat de Reuters.

"Sunt atât de mândru să fiu managerul acestui grup de jucători și să lucrez alături de antrenorii și personalul de aici în fiecare zi.

"Câștigarea a patru titluri la rând este una dintre cele mai grozave realizări din cariera mea. Acesta este cel mai greu campionat din lume, iar concurenții noștri au jucat un fotbal incredibil", a continuat antrenorul spaniol.

Guardiola a avut o concurență de calibru pentru acest titu prin Mikel Arteta de la Arsenal, vicecampioana din acest an, Unai Emery de la Aston Villa, care a fost o surpriză plăcută în primul eșalon fotbalistic britanic și Jurgen Klopp de la Liverpool, care a făcut parte din cursa pentru titlu până în ultimele etape.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!