Newcastle și-a ales antrenorul! Cel mai bogat om al lumii își pune speranțele într-un tehnician fără trofeu în carieră

Newcastle Eddie Howe Mohammed bin Salman Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 17:39
Data actualizarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 17:53

Mohammed Bin Salman și-a ales tehnicianul alături de care să înceapă reconstrucția echipei.

Newcastle United a fost cumpărat toamna aceasta de de către Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită. Iar fanii „coțofenelor” privesc încrezători către viitor, având în vedere că averea noului patron este estimată la 250 de miliarde de euro, fiind declarat cel mai bogat om al planetei. 

După ce l-a demis pe Steve Bruce de la cârma echipei, toată lumea se aștepta ca pe banca tehnică a lui Newcastle să fie instalat un antrenor titrat, Mohammed Bin Salman curtându-i pe Antonio Conte (52 ani) și Unai Emery (50 ani). Cu toate acestea, patronul „coțofenelor” l-a numit pe Eddie Howe (48 ani) noul antrenor al echipei. 

Englezul care le-a pregătit pe Bournemouth, în două mandate, între decembrie 2008 și ianuarie 2011, și între octombrie 2012 și august 2020, și pe Burnley, între ianuarie 2011 și octombrie 2012, a declarat că este entuziasmat de noul proiect al lui Newcastle. 

Este o oportunitate frumoasă, dar avem foarte mult de muncă. Abia aștept să ajung pe terenul de antrenament și să lucrez cu jucătorii”, au fost primele cuvinte ale lui Eddie Howe, în calitate de noul antrenor al lui Newcastle.

Clubul englez se află pe loc retrogradabil în Premier League. Ocupă poziția a 19-a după 11 etape, cu 5 puncte acumulate. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!