NEWS ALERT Mauricio Pochettino, OUT de la Chelsea! Comunicatul clubului

Mauricio Pochettino Chelsea Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Mai 2024, 21:43
Data actualizarii: Marti 21 Mai 2024, 21:56

Chelsea a reușit să prindă locul șase la final de sezon, care asigură participarea în următorul sezon de UEFA Europa League.

Chiar și așa, performanțele din acest sezon nu i-au mulțumit pe șefii clubului londonez, care au decis să încheie colaborarea cu antrenorul Mauricio Pochettino (52 de ani) după un singur sezon.

Chelsea a comunicat oficial că antrenorul sud-american nu va mai pregăti echipa și din sezonul următor. Cele două părți s-au înțeles ”de comun acord” pentru rezilierea contractului.

Mauricio Pochettino a plecat de la Chelsea

Gruparea de pe Stamford Bridge a ”salvat” sezonul cu parcursul impresionant din ultimele cinci etape, când a reușit să câștige 15 puncte și să se claseze pe un loc care asigură participarea în cupele europene.

”Mulțumesc acționariatului lui Chelsea și directorilor sportivi pentru oportunitatea de a fi parte din istoria acestui club de fotbal. Clubul este acum bine poziționat pentru a continua să avanseze în Premier League și Europa în anii următori”, a spus Pochettino, potrivit comunicatului emis de club.

Pochettino a fost ”instalat” la Chelsea în vara anului precedent, când londonezii au decis să renunțe la ”interimarul” Frank Lampard.

De atunci, sud-americanul a bifat 51 de meciuri pe banca fostei campioane a Europei, reușind să câștige 27 dintre acestea. Zece s-au încheiat la egalitate, iar 14 au fost înfrângeri.

Înainte de a fi antrenor la Chelsea, Mauricio Pochettino a mai antrenat Espanyol, Southampton, Tottenham și Paris Saint-Germain.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!