Cristiano Ronaldo juventus Manchester United Anglia

Manchester United plătește ”în rate” transferul lui Ronaldo! Înțelegerea secretă dintre clubul englez și Juventus

Cristiano Ronaldo (36 de ani) a ajuns la Manchester United după ce a intrat în ultimul an de contract cu Juventus, și va juca în următoarele două sezoane pe Old Trafford.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Septembrie 2021, 14:45
Data actualizarii: Luni 06 Septembrie 2021, 14:49

United l-a transferat de la fosta campioană a Italiei pentru 15 milioane de euro, dar Juve nu va primi banii imediat, ci în... rate! Cele două părți au ajuns la un acord pentru ca plata a trei milioane de euro anual, pentru următorii cinci ani. Suma se poate mări, în funcție de bonusurile trecute în contract. 

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, există niște bonusuri de cinci milioane de euro ”ușor de atins” și mai există altă clauză, de trei milioane de euro, reprezentând alte posibile bonusuri, probabil în funcție de performanțele echipei sau cifrele lui Ronaldo la Manchester.

În 2009, Manchester United s-a ales cu 94 de milioane de euro de pe urma transferului lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid. Atunci, lusitanul devenea cel ami scump transfer din istorie, recordul fiind în prezent deținut de Neymar (de la Barcelona la PSG pentru 222 milioane de euro).

Portughezul a oferit și primul interviu după transferul la United, unde are amintiri frumoase. Primul Balon de Aur și prima ligă a Campionilor din CV-ul său au fost cucerite în tricoul ”diavolilor”, sub comanda lui Sir Alex Ferguson.

"Așa cum știți, am avut o istorie fantastică la acest club, am venit aici când aveam doar 18 ani, sunt foarte fericit să mă întorc acasă după 12 ani. Mă bucur foarte mult și abia aștept să debutez.

Așa cum știe toată lumea, de când am semnat cu Manchester United la 18 ani, Ferguson a fost "cheia". Îmi aduc aminte că am jucat împotriva acestui club când eram la Sporting și pentru mine Sir Alex este ca un tată în fotbal. M-a ajutat mult, m-a învățat multe și a avut un rol important. 

Prin prisma relației noastre, vorbim tot timpul și este o persoană incredibilă, îl plac foarte mult și a fost cheia pentru poziția în care mă aflu acum, cea de a semna cu Manchester United”, a spus Ronaldo.

Modifică setările cookies