Manchester United isi schimba stema! Evolutia logo-urilor la MARILE echipe din Anglia! FOTO

Autor: Sport.ro
Luni 22 Iulie 2013, 19:09

	Manchester United isi schimba stema! Evolutia logo-urilor la MARILE echipe din Anglia! FOTO

►Cum joaca Barca fara Tito? Cum arata Neymar langa Messi? Cum se bucura Pep cand ia Valdes gol? BAYERN - BARCELONA, miercuri 19:30 in direct Sport.ro si Voyo.ro!

Manchester United a anuntat ca isi va modifica din nou stema. Fanii au fost foarte incantati cand au aflat ca textul "Football Club" va ajunge din nou pe stema.

Cum au evoluat stemele echipelor din Premier League de-a lungul istoriei:

ARSENAL

Porecla "tunarii" si stema clubului arata in continuare originea echipei. A fost fondata in 1866 de muncitorii de la Royal Arsenal. Clubul s-a mutat in nordul Londrei in 1913 si a folosit a ales sa pastreze tunul ca simbol.

Stema s-a mai schimbat abia in 1949, cand a fost adaugat motto-ul in limba latina "Victoria Concordia Crescit", adica victoria se face prin armonie. Clubul a modernizat utima data stema in 2002.


CHELSEA

Primul logo al lui Chelsea a fost o schita a unui pensionar cu barba lunga si multe medalii :)

Prima porecla a echipei a fost chiar "Pensionarii". Dupa razboi, managerul Ted Drake a renuntat la porecla si a cerut un nou design pentru stema. In 1952 a aparut stema din care se inspira si cea din ziua de azi. Adica un leu care tine o cheie in mana. Trandafirii care sunt pe margine reprezinta Anglia. Incepand cu 1986, stema a fost alcatuita doar din initiale si din leu. Cea mai nou stema este din 2005, de cand s-au implinit 100 de ani de la infiintarea clubului.

LIVERPOOL

Cormoranul a fost mereu simbolul clubului Liverpool, dar si a orasului. Din acest motiv, el nu a disparut de pe niciun logo de-a lungul istoriei.
Incepandu cu 1901, stema era formata doar dintr-un cormoran si initialele clubului. Dupa razboi, ea si-a schimbat putin forma. Cormoranul era acum pe un scut, iar numele echipei era scris complet. Actuala stema este de la inceputul anilor '90 si are referiri la Shankly Gates, adica poarta care ii poarta numele celui mai mare antrenor din istoria cormoranilor, focul care va arde mereu in amintirea tragediei de la Hillsbourough si textul "You'll never walk alone", imnul clubului.

MANCHESTER UNITED

Asa cum s-a intamplat cu mai multe echipe din Anglia, pana in 1970 Manchester folosea stema pe tricou doar la ocaziile speciale, cum ar fi finalele de Cupa. Ea coincidea cu stema orasului. La sfarsitul anilor '60, United si-a creat proprie stema, alcatuita dintr-o nava si trei dungi. Din motive necunoscute, trandafirii din jurul logoului erau albi, adica culoarea din Yorkshire. Stema a evoluat, iar pe rand au fost adaugate minigi de fotbal si diavolul rosu. Textul "Football Club" a fost scos in 1998, din motive de marketing, insa incepand de sezonul viitor va fi adaugat din nou.

Sursa foto: dailymail.co.uk

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Turismul pe timp de pandemie. La ce să vă așteptați dacă plecați în vacanță anul acesta
BRAT