Manchester United antony Casemiro Erik ten Hag Anglia

Manchester United este nevoită să plătească 18 milioane de lire sterline unui club din Brazilia! Care e motivul

Manchester United va plăti 18 milioane de lire sterline clubului brazilian Sao Paulo.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Miercuri 31 August 2022, 11:00
Data actualizarii: Miercuri 31 August 2022, 10:49

Mai multe publicații celebre au susținut duminică seara că United a ajuns la un acord pentru a transferul lui Antony de la Ajax pentru suma de 84 de milioane de lire sterline, un record absolut pentru un transfer din Eredivisie.

Internaționalul brazilian a fost disperat să lucreze din nou cu Erik ten Hag și, potrivit lui Fabrizio Romano, este gata să semneze un contract până în 2027, cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

Antony va deveni al doilea jucător pe care Ten Hag l-a achiziționat de la fostul său club, după transferul fundașului Lisandro Martinez pe suma de 57 de milioane de lire sterline.

Sao Paulo, primul club din cariera lui Antony, va încasa și el o sumă uriașă datorită acestei tranzacții. Brazilianul s-a alăturat academiei clubului său local în 2010 și a jucat de 52 de ori pentru prima echipă.

Această clauză, împreună cu o plată de compensație pentru solidaritate și formare de 2,7%, înseamnă că sunt în măsură să primească o sumă de aproximativ 16,7 milioane de lire sterline.

Cu toate acestea, asta nu este întreaga sumă pe care o vor achiziționa brazilienii, deoarece Casemiro, de cinci ori câștigător al Ligii Campionilor, noua achiziție de 70 de milioane de lire sterline a lui United de la Real Madrid, a trecut și el pe la Sao Paulo.

Manchester United, bună de plată

Cu aceeași clauză contractuală, Globo spune că Sao Paulo are dreptul să încaseze aproximativ 1,7 milioane de lire sterline din această tranzacție pentru formarea lui Casemiro în primii săi ani de fotbal.

În total, perechea de brazilieni a petrecut 21 de ani la Sao Paulo înainte de a face trecerea în Europa.

De trei ori câștigători ai Copei Libertadores, Sao Paulo are un palmares în ceea ce privește dezvoltarea talentului, deoarece oameni ca David Luiz, Ederson, David Neres, Lucas Moura și Eder Militao au fost crescuți la Sao Paulo.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!